Doğalgaza %38 Zam Geldi - Karabük Haber Postası
66ab3c6a22c69 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Ağustos, 2024 10:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Doğalgaza %38 Zam Geldi

1 Ağustos 2024 itibarıyla, Türkiye genelinde doğalgaz fiyatlarına %38 oranında büyük bir zam yapıldı. Bu ani artış, hem konut sahiplerini hem de ticari işletmeleri olumsuz etkiledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, zam kararının, doğalgazda uluslararası piyasalardaki fiyat artışları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalardan kaynaklandığı belirtildi.

Zam sonrası, konutlar ve işyerlerinde doğalgaz kullanım maliyetlerinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu durum, enerji tüketiminde tasarruf önlemlerinin alınmasını zorunlu hale getiriyor. Ev sahipleri ve işletme sahipleri, yüksek faturalarla karşılaşmamak için çeşitli enerji tasarrufu yöntemlerini araştırmaya başladı.
Hükümet yetkilileri, bu zammın geçici bir durum olduğunu ve uluslararası enerji piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak gelecekte fiyatların yeniden düzenlenebileceğini ifade etti. Ancak, kısa vadede doğalgazın daha pahalı hale gelmesi, vatandaşların bütçelerinde önemli değişikliklere neden olacak gibi görünüyor.
Zam sonrası, doğalgaz faturalarındaki artışı hafifletmek için kullanıcıların enerji verimliliği sağlayan cihazlar kullanması ve gereksiz enerji tüketiminden kaçınması tavsiye ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda lastigi firlayan tarim araci takla atti 1 yarali I1gQgqbA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da lastiği fırlayan tarım aracı takla attı: 1 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiğinin yerinden fırlaması neticesinde takla attığı kazada sürücü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, İnebolu ilçesi Şehit Er Rahmi Yılmazer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.T. idaresindeki “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiği fırladı. Lastiğin fırlamasıyla savrulan araç takla attı. Kazada sürücü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, tarım aracının lastiğinin yerinden çıktığı ve aracın savrularak takla attığı görülüyor.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin