Diş Hekimleri Önlüklerini Giydi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2023 15:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Diş Hekimleri Önlüklerini Giydi

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Törende klinik aşamasına geçen öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda gerçekleştirilen önlük giyme törenine, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ust manset1Dis Hekimleri Onluklerini Giydi2 1 jpg

Diş Hekimliği Fakültesinde önlük giyme töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “22 Kasım Diş Hekimleri Günü, hekimlerimizin, öğrencilerimizin Diş Hekimleri Gününü tebrik ediyorum, kutluyorum. Beyaz önlük giymenin hekimler, hemşireler, sağlık personeli için önemi, bir manevi bir anlamı var. Sizler tabii birinci sınıftan itibaren laboratuar uygulamalarında, temel bilimler derslerinde önlük giyiyorsunuz ama kliniğe başlarken önlük giymenin ayrı bir anlamı var. Bu andan itibaren artık diş hekimliğinin uygulamalarını yapmaya başlayacaksınız, onları öğrenmeye başlayacaksınız. Hem kendiniz ferdi olarak yapacaksınız hem de hocalarımızın yanında asistan olarak, onlara yardımcı olarak, onların yaptıklarını görmek amacıyla bu işlemi yapacaksınız. Beşinci sınıfta da artık siz de hasta almaya başlayacaksınız. Mezun olduktan sonra da hekim olacaksınız. Bu vesileyle hepinizi kliniğe başlamasından ve beyaz önlük giymenizden dolayı tebrik ediyorum hem öğrencilik hayatınızda hem de meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

DEKAN ÖZDEMİR: “BEYAZ ÖNLÜK BİR ÜNİFORMADAN İBARET DEĞİL”

Beyaz önlüğün bir üniformadan ibaret olmadığını belirten  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, “Diş Hekimliği eğitimi, teorik, pratik, klinik öncesi ve klinik eğitimlerini içeren zorlu bir süreçtir. Öğrencilerimiz teorik eğitimlerinin çoğunu ve klinik öncesi eğitimlerinin de hepsini başarı ile tamamlayarak bu aşamaya geldiler. Şimdi onları mesleklerinin gereği olan çok önemli bir klinik eğitim süreci bekliyor. Şimdiden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Genç bir fakülte olmamıza rağmen bu yıl ilk dönem mezunlarımızı vermenin haklı gurunu yaşıyoruz. Fakültemizi bilim rehberliğinde geliştirmeye devam ediyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık hocamızın, Diş Hekimliği Fakültemize verdiği desteği ve önemi yakından biliyoruz, şükranlarımı sunarım.

Beyaz önlük bir üniformadan ibaret değildir  bir sorumluluktur, dürüstlüğün, aydınlığın ve saflığın simgesidir. Beyaz önlükleriniz sizin parlak geleceğinizi temsil ediyor. Yolunuz uzun ve yorucu gözükebilir fakat sizlerin bu zorlukların üstesinden rahatlıkla geleceğinize inancımız tamdır. Beyaz önlüklerinizi giymenizi tebrik ediyor ve sizlere eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÇEBİ: “ÖĞRENDİĞİNİZ HER BİLGİ SİZE YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR”

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, “Sevgili öğrenciler, genç meslektaşlarımız. Bugün önlüklerini giymeniz ile beraber adım atacağınız bu yol, ömür boyu sürecek bir serüven. Sıralarında teorik derslerini aldığınız, laboratuarlarda pratik eğitimlerini gördüğünüz, hastanesinde hastalar ile tanıştığınız bu fakülte, size mesleğinize ilişkin nitelikli bilgiler öğretmesinin yanı sıra bilgiyi nasıl kullanacağınızı, nasıl bilgiyi üreteceğinizi ve ekip çalışması yapmayı, öz farkındalığı, etkin iletişimi, eleştirel düşünmeyi, teknolojiyi kullanmayı, teknolojiyi kullanarak sorun çözmeyi, yeniliklere açık olabilmeyi ve bilim destekli sağlık dağıtmayı öğretmektedir. Değerli öğrenciler, hocalarınızdan öğreneceğiniz ve deneyimleyeceğiniz her bilgiye kıymet verin, onların tecrübelerinden faydalanın. Hekim olduğunuzda üniversite sıralarında ve klinik uygulamalarda öğrendiğiniz her bilgi size yol gösterici olacaktır. Her zaman iyi bir hekim olmak için çok çalışın ve dünyadaki medikal gelişmeleri yakından takip edin. Hekimliğin temelinde sevgi, şefkat ve merhamet gibi insani değerler vardır. Sevgili öğrenciler, bugün giyeceğiniz beyaz önlük, temizliğin, saflığın, dürüstlüğün, alçak gönüllülüğün, merhametin, çalışkan olmanın, asaletin, vicdanlı olmanın, bilgeliğin, kararlı olmanın, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığa hizmet aşkının ve başkasının derdiyle dertlenebilmenin simgesidir. Giyeceğiniz geleceğiniz bu beyaz önlüklerin anlamını idrak ederek hayatınızı şekillendirip mesleğinizi icra edin” ifadelerini kullandı.

Beyaz önlük giyme töreni, klinik sürecine başlamak için önlük giymeye hak kazan 73 öğrencinin sahneye çıkarak önlüklerini giymesi, meslek yeminini okuması ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk idman yurdundan anlamli destek D7jFCvuE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdman Yurdu’ndan anlamlı destek

Karabük İdman Yurdu, Pazarspor ile oynanan maçın gelirlerinden elde edilen 290 bin lirayı, kanser tedavisi gören bir gencin ailesine teslim etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 3.Grup’ta yer alan Karabük İdman Yurdu ligin 29.haftasında iç sahada oynadığı Pazarspor maçı bilet gelirlerinin tamamını annesini dört yıl önce kanserden kaybeden kanser hastası gence bağışladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 12 Nisan 2026’da oynanan karşılaşmanın tüm bilet gelirlerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karabük’te yaşayan bir gencin tedavi masrafları için bağışlanacağının daha önce kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “12.04.2026 günü Pazarspor ile yaptığımız müsabakada elde edilecek tüm bilet gelirlerlerimizin sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Karabük’te yaşayan bir kardeşimizin tedavi masraflarına bağışlayacağımızı siz değerli taraftarlarımızla paylaşmış ve büyük bir hassasiyetle desteğinizi rica etmiştik.

Kulübümüzün şeffaflık ilkeleri gereği; taraftarlarımızdan ve hayırsever hemşehrilerimizden gelen katkıların kulüp hesaplarımızda tam olarak netleşmesi ve kızımızın tedavi sürecinin yoğunluğu nedeniyle ailesinin Ankara’da olması nedeniyle toplanan paranın kendilerine teslimi aşamasında doğal bir süreç yaşanmıştır. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.

Toplanan 290.000 TL tutarındaki yardımın tamamı, bugün itibariyle ailenin hesabına güvenle aktarılmış ve dekont kızımızın babası ile paylaşılmıştır. Bu anlamlı süreçte, kardeşimizin yanında olan, duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü olarak, sporun birleştirici ruhunu iyilikle büyütmeye devam edeceğiz. Evladımıza bir kez daha yürekten acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin