Devrek’ten Filistin’e destek, "Gazze bizim vicdanımızdır" - Karabük Haber Postası
devrekten filistine destek gazze bizim vicdanimizdir 5iqqpcbX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.

Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin “işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek” olduğunu söyledi.

Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, “Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir” dedi.

Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:

“Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır.”

Açıklama, “Kahrolsun Siyonizm”, “Kudüs Şüphesiz Kurtulacak” ve “Yaşasın Özgür Filistin” sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bas2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Nisan, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çapraz, Mart ayı çalışmalarını değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Mart ayında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Açıklamasında özellikle Karabük Lojistik Merkezi Projesi başta olmak üzere yürütülen çalışmalar, toplantılar ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine değinen Çapraz, önemli mesajlar verdi.

LOJİSTİK MERKEZ PROJESİ ONAYLANDI

Çapraz, Karabük’te hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Merkezi Projesi kapsamında Mart ayında önemli bir aşamanın geride bırakıldığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt başkanlığında gerçekleştirilen 5. Lojistik Koordinasyon Kurulu ve 6. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantılarına katıldıklarını ifade eden Çapraz, projeye ilişkin güncel fizibilite çalışmalarının sunulduğunu aktardı.

Toplantılarda projenin teknik ve ekonomik boyutlarının detaylı şekilde ele alındığını kaydeden Çapraz, “6 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda sunumumuzu yaptık ve projemiz onaylandı” dedi.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi yanında yaklaşık 530 bin metrekare alanda kurulması planlanan lojistik merkez ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu arasında entegre bir taşımacılık altyapısının oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Çapraz, projenin hayata geçmesiyle birlikte sanayi işletmelerinin liman bağlantılarının güçleneceğini, lojistik maliyetlerin düşeceğini ve bölgenin ticaret kapasitesinin artacağını söyledi.

FİLYOS LİMANI VURGUSU

Projede gelinen noktada en önemli hedefin Filyos Limanı’nın aktif hale getirilmesi olduğunu dile getiren Çapraz, limanın devreye girmesiyle birlikte lojistik merkezin sağlayacağı katkının daha da artacağını ifade etti. Çapraz, yatırım sürecinde kamulaştırma ve izinler konusunda devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.

RAMAZAN’DA 340 AİLEYE DESTEK

Mart ayında sosyal sorumluluk faaliyetlerine de önem verdiklerini belirten Çapraz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriyle 340 ihtiyaç sahibi aileye yardım çeki ulaştırdıklarını açıkladı. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Çapraz, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

TOPLANTILAR VE İŞ BİRLİKLERİ

Çapraz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldıklarını, ajansın faaliyetleri ve destek programlarının değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda devam eden çalışmaların ele alındığını ifade etti.

KOSGEB ile iş birliği içerisinde düzenlenen bilgilendirme programında ise imalat sektörüne yönelik destekler hakkında firmalara detaylı bilgiler verildiğini aktaran Çapraz, özellikle İstihdamı Koruma Destek Programı’nın dikkat çektiğini söyledi.

EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve KTSO arasında mesleki eğitimi güçlendirmeye yönelik önemli bir protokol imzalandığını belirten Çapraz, bu iş birliği ile öğrencilerin uygulamalı eğitim imkanlarının artırılacağını ifade etti.

İŞ DÜNYASI İSTİŞARE TOPLANTISI

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nda bölgenin ekonomik sorunları ve talepleri gündeme getirildi. Çapraz, toplantıda Filyos Limanı’nın aktif kullanıma açılması, Eskipazar OSB’nin demiryolu bağlantısının önemi, Batı Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi kurulması talebi ve 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” ilan edilmesi gibi konuları dile getirdi.

Ayrıca KDV mevzuatı, tevkifat oranlarının düzenlenmesi ve Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki yüzde 25 yurtiçi alım zorunluluğu konularında da iş dünyasının beklentilerini ileten Çapraz, hazırlanan kapsamlı dosyayı Zeybekci’ye takdim etti.

Çapraz, konuşmasının sonunda başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Karabük Valisi Oktay Çağatay olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin