Reklam
Reklam
devrekte bin 683 kisi abonelik kaydi olmadan su kullanmis 4pS9j4ch
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Eylül, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Devrek’te bin 683 kişi abonelik kaydı olmadan su kullanmış

Devrek Belediyesi, abonelik kaydı olmadan su kullanan bin 600’den fazla kişiyi belirledi. Birtakım vatandaşların borçlarını ödememek için sayaç değiştirdiği ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye takımları, ilçe genelinde yürütülen saha çalışmaları sonucunda bin 683 kişinin rastgele bir abonelik kaydı olmadan su kullandığını ortaya çıkardı. Ayrıyeten kimi abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı belirlendi. Belediye yetkilileri, usulsüzlüklerin tespit edilmesinin akabinde gerekli müdahalelerin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada, bu durumun sadece belediye bütçesine ziyan vermediği, birebir vakitte halkın ortak hakkı olan kamu malına da ziyan verdiği vurgulandı.

Açıklamada, “Yıllardır göz gerisi edilen kıymetli bir problemle kararlılıkla uğraş ediyoruz. Yapılan saha çalışmaları sonucunda, tam 1.683 kişinin hiçbir abonelik kaydı olmadan su kullandığı tespit edilmiştir. Ayrıyeten birtakım abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı anlaşılmıştır. Belediyemiz grupları, bütün meskenleri tek tek gezerek bu usulsüzlükleri tespit etmiş, gerekli müdahalelere acilen başlamıştır. Bu durum sadece belediyemizin mali yapısına ziyan vermemekte, birebir vakitte halkımızın ortak hakkı olan Beytül Mal’a ziyan vermek manasına gelmektedir. Her fırsatta lisana getirdiğimiz üzere kul hakkı, en büyük vebaldir. Bugün suyu kesilen birtakım vatandaşlarımız bulunmaktadır. Fakat bu bireyler, uzun müddettir hiçbir fatura ödemeden su hizmetinden faydalanmış, buna karşın bu durumu sorgulamamıştır.

Attığımız bu adımlar yalnızca bir su kesintisi değil; adaletin, hakkaniyetin ve kamu malının korunması ismine atılmış kıymetli bir adımdır. Devrek Belediyesi olarak biliyoruz ki, su bir emanettir. Herkesin eşit ve adil formda faydalanabilmesi için uğraşımız kararlılıkla sürecektir. Bu süreçte özveriyle çalışan tüm belediye çalışanımıza teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Devrek Belediyesi, suyun ortak bir kıymet olduğuna dikkat çekerek, herkesin eşit ve adil halde hizmetten faydalanabilmesi için kontrollerin kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
5f006679 e247 4ff9 8d97 d60813d8f5c3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 11:02 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti heyeti Hıdırellez’de köy köy gezdi

Karabük’te AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Baharın müjdecisi ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez, bu yıl da Karabük’te köy etkinlikleriyle kutlandı. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, beraberindeki teşkilat mensuplarıyla birlikte il genelindeki çeşitli köylerde düzenlenen Hıdırellez programlarına katıldı.

Anadolu inancına göre darda kalanların imdadına yetişen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdırellez’de, AK Parti heyeti birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyü ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar, Eskipazar’a bağlı Doğancılar, Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Etkinliklerde vatandaşlarla sohbet eden AK Parti heyeti, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekti. Ziyaretlere AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin