Reklam
Reklam
devrekte bin 683 kisi abonelik kaydi olmadan su kullanmis 4pS9j4ch
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Eylül, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Devrek’te bin 683 kişi abonelik kaydı olmadan su kullanmış

Devrek Belediyesi, abonelik kaydı olmadan su kullanan bin 600’den fazla kişiyi belirledi. Birtakım vatandaşların borçlarını ödememek için sayaç değiştirdiği ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye takımları, ilçe genelinde yürütülen saha çalışmaları sonucunda bin 683 kişinin rastgele bir abonelik kaydı olmadan su kullandığını ortaya çıkardı. Ayrıyeten kimi abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı belirlendi. Belediye yetkilileri, usulsüzlüklerin tespit edilmesinin akabinde gerekli müdahalelerin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada, bu durumun sadece belediye bütçesine ziyan vermediği, birebir vakitte halkın ortak hakkı olan kamu malına da ziyan verdiği vurgulandı.

Açıklamada, “Yıllardır göz gerisi edilen kıymetli bir problemle kararlılıkla uğraş ediyoruz. Yapılan saha çalışmaları sonucunda, tam 1.683 kişinin hiçbir abonelik kaydı olmadan su kullandığı tespit edilmiştir. Ayrıyeten birtakım abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı anlaşılmıştır. Belediyemiz grupları, bütün meskenleri tek tek gezerek bu usulsüzlükleri tespit etmiş, gerekli müdahalelere acilen başlamıştır. Bu durum sadece belediyemizin mali yapısına ziyan vermemekte, birebir vakitte halkımızın ortak hakkı olan Beytül Mal’a ziyan vermek manasına gelmektedir. Her fırsatta lisana getirdiğimiz üzere kul hakkı, en büyük vebaldir. Bugün suyu kesilen birtakım vatandaşlarımız bulunmaktadır. Fakat bu bireyler, uzun müddettir hiçbir fatura ödemeden su hizmetinden faydalanmış, buna karşın bu durumu sorgulamamıştır.

Attığımız bu adımlar yalnızca bir su kesintisi değil; adaletin, hakkaniyetin ve kamu malının korunması ismine atılmış kıymetli bir adımdır. Devrek Belediyesi olarak biliyoruz ki, su bir emanettir. Herkesin eşit ve adil formda faydalanabilmesi için uğraşımız kararlılıkla sürecektir. Bu süreçte özveriyle çalışan tüm belediye çalışanımıza teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Devrek Belediyesi, suyun ortak bir kıymet olduğuna dikkat çekerek, herkesin eşit ve adil halde hizmetten faydalanabilmesi için kontrollerin kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Mayıs, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Safranbolu tatilcilerin gözdesi oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ilçe Safranbolu, Kurban Bayramı’nın son gününde ziyaretçi akınına uğradı. “En iyi korunan 20 kent” arasında gösterilen ilçede tarihi çarşıda yoğunluk yaşanırken, esnaf hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Osmanlı döneminden kalma hanları, hamamları, camileri, çeşmeleri, köprüleri ve tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilen tarihi konakların arasındaki dar sokaklarda gezen tatilciler, eşsiz tarihi atmosferi yakından görme fırsatı buldu. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tadan ziyaretçiler, Safranbolu lokumu ve hediyelik ürünlere de yoğun ilgi gösterdi.

Tarihi çarşıda en dikkat çeken görüntülerden biri ise meşhur Safranbolu simidinin önünde oluşan uzun kuyruklar oldu. Ziyaretçiler, simitçinin önünde sıraya girerek ünlü lezzeti alabilmek için sabırsızlandı.

Bayram tatilinin beklentilerin üzerinde geçtiğini belirten tarihi çarşı esnafından Hüsnü Özdemir, “Güzel bir bayram geçirdik. Safranbolu’da güzel bir kalabalık oluştu. Esnafın yüzü güldü. Son iki aydır işler oldukça durgundu, esnaf birbirine bakıyordu. Bayram tatiliyle birlikte çarşı yeniden hareketlendi. Bu yoğunluk hem esnaf hem de ilçe ekonomisi açısından sevindirici oldu” dedi.

Bayram tatilinin son gününde de devam eden yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Tarihi çarşıda yaşanan bu hareketlilik, Safranbolu’nun turizmdeki cazibesini bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin