Devrekliler Kibariye ile coştu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
devrekliler kibariye ile costu exOL1Akp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrekliler Kibariye ile coştu

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen halk konserinde ünlü sanatçı Kibariye hayranları ile bir ortaya geldi.

İlçenin Cumhuriyet Alanı’nda orman yangınlarında hayatını kaybeden orman şehitlerinin hürmetine istinaden hayata geçirilemeyen ve bugüne ertelenen programa bilhassa gurbetçi vatandaşlar ağır ilgi gösterirken, etraf vilayet ve ilçelerden gelen yüzlerce kişi ünlü sanatkarın konseri için adeta izdiham oluşturdular.

Devrek’te ve Devreklilerle bir ortada olmanın memnunluğunu yaşadığını söz eden ünlü sanatçı Kibariye, “Değerli liderimizin daveti üzerine sizlere bir ortada olmanın memnunluğunu yaşamaktayım âlâ ki sizlerleyim ve düzgün ki Devrek’teyim tıpkı vakitte bugün benim doğum günüm ve sizlere bu anımı da paylaşmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Program arasında Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ünlü sanatkara ilçenin simgesi olan Devrek Bastonu ikram ederken vatandaşlar ise Kibariye’nin söylediği birbirinden hoş esrelerle cümbüşün tadını çıkardılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222222
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2026 15:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, Şehitlerini Unutmadı

Dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun benzersiz cesareti ve kahramanlığıyla kazanılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de kutlandı.  Milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük sembollerinden olan zaferin yıl dönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz de dualarla yad edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Karabük’te program, saat 10.00’da Şehitler Anıtı’nda resmi törenle başladı. Törende protokol tarafından çelenk sunumu yapıldı, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Program çerçevesinde saygı atışı icra edildi, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğrenciler şiirlerini seslendirdi. Törenin sonunda şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı ve dualar edildi.

Saat 12.30’da Çamlık Camii’nde şehitler için mevlit programı düzenlendi.  Günün son etkinliği ise saat 14.00’te 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Buradaki programda Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryo sahneledi. Öğrenciler Çanakkale ruhunu yansıtan sahne performanslarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

MİLLETİN ORTAK HAFIZASI: ÇANAKKALE RUHU

Kendisinden kat kat üstün donanımlı ordulara karşı iman, azim ve vatan sevgisiyle direnen Türk milletinin yazdığı Çanakkale destanı, sadece bir askeri zafer değil; aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliğin en güçlü ifadesi olarak öne çıkıyor. “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıran bu büyük mücadele, aradan geçen 111 yıla rağmen milletin ortak hafızasındaki canlılığını koruyor.

ŞEHİTLERE VEFA, TARİHE SAYGI

Karabük’te düzenlenen anma etkinlikleriyle, aziz şehitlerin hatırası bir kez daha minnet ve saygıyla yad edildi.

Karabuk Sehitlerini Unutmadi5Karabuk Sehitlerini Unutmadi 2 Karabuk Sehitlerini Unutmadi1 Karabuk Sehitlerini Unutmadi2

Bizi sosyal medyadan takip edin