Devlet Hastanesi'nde Diyabet ve Menapoz Okulu Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2016 09:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Devlet Hastanesi’nde Diyabet ve Menapoz Okulu Açıldı

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde diyabet ve menapoz okulu açıldı.
Kdz. Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde diyabet ve menapoz okulu açıldı. İki ayrı okulda eğitimlerin başlaması nedeniyle düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Muharrem Erdem, daire müdürleri, sağlık personeli ve hastalar katıldı.
Törende konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu devletin nemlis hizmetlerinden birini sağlık alanında verdiğini söyledi. Madenoğlu konuşmasında “Sağlık hizmeti olmadan başka hiçbir hizmeti yapmamız mümkün değildir. Faraza sağlığı bozulan bir öğrenci okula, sağlığı bozulan bir vatandaş işine gidemez. Devletimiz, sağlık bakanlığımız bu sağlık hizmetlerinden biri olarak da Türkiye sathında bu diyabet okullarının açma görevini başarıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. Bugün de Zonguldak Ereğli hastanesinde böyle bir okul açılıyor. Derler ya, ya öğreten ol, ya da öğrenen ol. Üçüncüsü olma derler. Burada öğretenlerimiz var. Öğrenenler olarak da kursiyerlerimiz olacak. Diyabet, ya da şeker hastalığı gerçekten toplumumuzun, hatta dünya toplumlarının başına bela olan bir hastalık. 500 milyona yakın insan bu hastalıktan mustarip. Dünya devletler sıralamasında ülkemiz, gerçekten de nüfus olarak 3. Sırada bir devlet olacak bu hastaların nüfusunu üst üste koyduğumuzda” dedi.
Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, diyabet hastalarının bu hastalığı ömür boyu yaşayacağını belirterek,
“İnsanlarımızın ömür boyu birlikte yaşayacakları kronik hastalıklarla uyum sağlamaları, tedavileri, diyetleri ve fiziksel hastalıklarla nasıl yaşayacakları konusunda bilgi vermek için bu okulları açılmaktadır” diye konuştu.
Türkiye’de 10 milyon 275 bin diyabet hastası olduğu bilgisini veren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Muharrem Erdem, dünyada ki diyabet hastalarının bir ülkeye toplansa, adına da adına da diyabet ülkesi dense dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi olacağını söyledi.
Menapoz okulu hakkında da bilgiler veren Hastane Yöneticisi Dr. Muharrem Erdem,
“Menopoz öncesi ve menopoz sonrası dönemindeki kadınlara danışmanlık yapılması, kadınların döneme ilişkin yaşadıkları sorunların ve bu sorunlara yönelik girişimlerin eğitim programları ile desteklenmesi, yaşlılık döneminin getirdiği birçok hastalığın önlenmesi ve kadınların yaşam kalitesini yükseltmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm yetişkin bayanlarımızı kayıt yaptırmaya bekliyoruz” dedi.
Erdem, her iki okulda da eğitimlerin haftada iki saat uygulamalı ve teorik olarak verileceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin