Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Şubat, 2023 14:09 tarihinde yayınlandı
0

Deprem, Karabük’te Kiraları Artırdı

Karabük’te Kentsel  Dönüşüm ile başlayan kira artışları Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen ve 10 İli etkileyen deprem felaketinin ardından zirve yaptı. En düşük kiranın dairesine göre 1500 TL’den başlayarak 5 ile 15 Bin arasında değiştiği ifade edildi.

Kahramanmaraş merkezli  10 İli etkileyen ve büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde yaşayanlar farklı İllere göç etmeye başladı.  Depremzedelerin göç ettiği İllerin arasında olan Karabük’te de kiralarda hissedilir oranda artış yaşandı. Depremin vurduğu İller arasında olan ve büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da ve İlçelerinde yaşayan Karabüklü vatandaşlar ise memleketlerine dönmeye başladı ama Karabük’te de hem ev bulmakta,  hem de yüksek kiralar karşısında çaresizlik yaşamaya başladılar.

Karabük’teki kira artışlarının depremin ardından hissedilir oranda arttığını belirten  Şirin  Emlak Sahibi  Bünyamin Coşkun Gazetemize yaptığı açıklamada; Karabük’te yaşanan kira artışlarının depremin ardından zirve yaptığını söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de bazı ev sahiplerinin fırsatçılığa soyunduğunu ifade eden Coşkun, şu anda Karabük’te ev kiralarının 5 bin TL’ye kadar çıktığını belirterek,

“Depremin en çok yıkıma uğrattığı Hatay’da  ve İskenderun İlçesinde bulunan Karabüklüler memleketlerine akrabaları vasıtası ile dönmeye başladılar. Dönmeden önce buradaki akrabalarını arayarak kiralık ev bulmalarını istiyorlar, akrabaları evi tuttuktan sonra Karabük’e gelerek yerleşiyorlar. Burada en büyük sorun kiralardaki artış oluyor. Şu anda en düşük kira 1500 TL gibi gözükse de  apartmanlarda bu kiralar 5 bin TL’ye kadar yükseliyor. Ev sahipleri daha önce dairelerini kiraya veremiyorlardı ama şimdi rahatlıkla verebiliyorlar, bunda da en büyük etken Deprem bölgesinden İlimize gelen vatandaşlar” dedi.

Karabük’te boş ev olmadığının altını çizen Coşkun, depremden en çok etkilenen Hatay İlinin İskenderun İlçesinden Karabük’e bir hayli fazla göç yaşandığını ve gelen ailelerin bazılarının ev bulmakta zorluk çektiğini ve akrabalarının yanında barındığını söyledi.

Öte yandan Karabük’te bulunan lüks dairelerde ise kiraların 10 ile 15 Bin TL’ye kadar çıktığı öğrenilirken, Safranbolu İlçesinde ise görüştüğümüz bazı emlakçılar da kendi portföylerinde kira artışı olmadığını ama  Safranbolu’da  dairesine göre kira artığı olabileceğini belirttiler.

Diğer yandan Safranbolu İlçesinde de kiralık daire sıkıntısının yaşandığı edinilen bilgiler arasında. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin