Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Denizbank’ın Şubesi’nde meydana gelen olayda, özel bir işyerinde asgari ücretle çalışan Hülya Malçok (40) hırsızın hedefi oldu. Kredi kartının borcunu ödemek isterken ATM’ye yükleme yaptığı sırada sorun yaşayan Malçok, bankaya girip yardım istedi. Bu sırada ATM’nin parayı geri verdiğini gören hırsızlık şüphelisi; parayı alıp kayıplara karıştı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansırken polis hırsızlık zanlısını her yerde arıyor.
İlçede bir işyerinde asgari ücretle çalışan 40 yaşındaki Hülya Malçok, geçen 7 Mayıs’ta kredi kartı borcunun asgari ödemesini yapmak için bankanın ATM’sine 8 bin 770 lira yatırdı. Ancak işlemi gerçekleştirdiği sırada sorun yaşayınca şubeye girip yetkililerden yardım istedi. Bu sırada ATM parayı geri verdi. ATM’nin önüne gelen şapkalı ve kimliği belirsiz bir kadın, 8 bin 770 lirayı alarak kayıplara karıştı. Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Malçok, “Denizbank’ta 7 Mayıs tarihinde işlem yapıyordum. Kredi kartının asgarisini ödemeye çalışıyordum. Son ödeme günüydü. 8 bin 770 lirayı ATM’ye taktım. İşlem yapamadım. Banka direk parayı içeri aldı. İçeri aldıktan sonra da kartım da içeride kaldı” dedi.
Güvenlik görevlisinin kartını geri verirken bilgilerinin alındığını ifade eden Malçok, ertesi gün bankadan gelen telefonla şoke oldu. Malçok, banka yetkililerinin kendisine “Paranızı bir kadın aldı. Savcılığa başvurun” dediklerini belirtti.
Malçok, savcılığa giderek şikayetçi oldu. İki çocuk annesi Malçok, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediğini ifade ederek, “Çocuklarım var. Çocuklarımın rızkını yedi sonuçta. Bir şekilde bana yardımcı olmanızı istiyorum. Kurban Bayramı öncesi alışverişimiz var. Çocuklarım var ya onların ihtiyaçları var. Sonuçta kartımızı zaten zor ediyoruz. Yani bir şekilde bana yardımcı oluruz” ifadeleriyle yaşadığı zorlukları dile getirdi.
İhbar üzerine başlatılan soruşturmada güvenlik kameraları incelemeye alınırken 8 bin 770 lirayı alan kadın her yerde aranıyor.


Denizbank ATM’sinden ödeme yapmak isterken hırsızın hedefi oldu
Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.
Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı
Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.
“Seninle gurur duyuyorum”
Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.
Cenaze namazını acılı baba kıldırdı
İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.
“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”
Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

