Dekoratif amacıyla diktiği muz ağacı 5 yıl sonra meyve verdi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Dekoratif amacıyla diktiği muz ağacı 5 yıl sonra meyve verdi

Karabük’te bir vatandaşın bahçesine dekoratif amaçlı diktiği muz ağacı meyve vermeye başladı. Şehirde nadir yetişen bu meyve, bahçe sahibini oldukça şaşırttı.

Karabük’te esnaflık yapan Emrullah Çötür (40) ziyarete ettiği bir arkadaşından aldığı muz ağacını dekoratif amaçlı bahçesine dikti. Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması dolayısıyla ağaç meyve vermeye başladı. Akdeniz Bölgesi’nin bitkisi olmasına rağmen Karabük’te yetişen bu meyve Çötür ve ailesini şaşırttı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Emrullah Çötür, “Yeşillikleri, ağaçları, çiçekleri sevdiğim için bunu dekorasyon amaçlı bahçeme dikmiştim. Beşinci yılın sonunda meyve vermeye başladı. Tabii ki araştırmalarıma göre üçüncü yılın sonunda meyve vermeye başladığı için, bu iklim şartlarında Karabük’te bu durumu beklememiştik. Ama beşinci yılın sonunda meyve ve çiçeklerini görmeye başladıkça büyük bir heyecan duyduk” dedi.

Ağacın çiçek açmaya devam ettiğini ifade eden Çötür, meyvenin olgunlaşmasının 3-4 ay sürdüğünü ve bu süreci sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte ogrenciler hatira fidanlarini toprakla bulusturdu TjEO6ET8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te öğrenciler hatıra fidanlarını toprakla buluşturdu

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Şehit Ercan Hırçın İlkokulu öğrencileri hatıra fidanlarını toprakla buluşturdu.

Orman Haftası kapsamında düzenlenen programda öğrenciler, Bilim Merkezi içerisinde çevre bilincine yönelik bilgilendirmelere katıldı.

Minik öğrenciler kendi elleriyle fidan dikerek anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte dikilen fidanlarla birlikte çocukların doğayla bağ kurması sağlanırken, ortaya renkli ve anlamlı görüntüler çıktı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, emanet edilen toprakların korunmasının ve gelecek nesillere daha yeşil bir Karabük bırakmanın ortak sorumluluk olduğunu belirtti.

Çetinkaya, çocukların küçük yaşta doğaya sahip çıkan bir bilinçle yetişmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, dikilen her fidanın geleceğe bırakılan önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin