Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2024 08:12 tarihinde yayınlandı
0

Define hayali adliyede bitti, deliller el arabası ile taşındı

Define bulma hayali ile Bolu’dan Bartın’ın Amasra ilçesine gelen 6 kafadar, İlçe mezarlığındaki tarihi kemeri kazdı. Tam teşkilat kazı yapan ve çalışmalara kendilerini kaptıran kafadarlar, yanlarına kadar sokulan polisleri bile fark edemedi. Yakalanan şahıslardan biri, adliyeye çıkartıldığı esnada gazetecilere, ’’Her şey devletimiz için’’ mesajı verdi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 21.00 sıralarında Amasra ilçe mezarlığına giren ve montunun altında demir çubuk gizlemeye çalışan şahsı gören vatandaşlar polisi arayarak ihbarda bulundu. Harekete geçen Amasra ilçe Emniyet Müdürlüğü devriye ekipleri mezarlık içerisinde tarihi kemerlerin olduğu bölgede ışık yandığını ve kalabalık bir gurubun bulunduğunu tespit etti. Devriye ekiplerinin çağrısı üzerine bölgeye çok sayıda ekip takviye olarak gönderildi. Bu esnada bir an önce defineyi bularak, çıkarmak hayali kuran 6 kişi, jeneratör, kazma, kürek ve beton delici gibi malzemelerle yoğun bir şekilde çalışmasını sürdürdü. Mezarlık çevresini saran ekipler, sessizce ışığın ve kalabalığın bulunduğu yere kadar sızmayı başardı. Yoğun çalışma temposu ve jeneratör sesi gibi nedenlerden polislerin geldiğini bile fark etmeyen kafadarlar, bir anda ekiplerle karşı karşıya kaldı. Türk filmlerini aratmayacak sahne yaşayan kafadarlar, yanlarına kadar sokulan ve kolay gelsin diyen polisler ile göz göze gelince büyük şok yaşadı. Trajikomik bir operasyonla yakalanan şahıslar, hakkında Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tarihi kemerleri kırarak define aradıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alınırken olay yerinde yapılan incelemede jeneratör, projektör, akaryakıt, battaniye, beton delici, kazma, kürek, demir levye gibi malzeme ve ekipman ele geçirildi.

’’Her şey devletimiz için’’

Bolu’dan geldiği belirlenen 6 kafadarın suçlarını inkar ettiği ve yanlarında ele geçirilen malzemeleri de kendilerine ait olamadığını söylediği öğrenildi. Kafadarların sosyal medya gruplarında define bulma vaadiyle kandırılarak Amasra’ya gönderildiği tahmin edilirken, şahısların suçlarını inkar ettiği öğrenildi. Bolu’dan geldiği belirlenen 6 kafadarın yanlarında bulunan malzemelerin de kendilerine ait olmadığını söylediği öğrenildi.

Şahıslar sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Amasra adliyesine götürülen şahıslardan biri ise kameralara siyasi bir işaret yaparak, ’’Her şey devletimiz için’’ mesajı verdi.

Deliller el arabası ile taşındı

Şahısların ardından ise ele geçirilen malzeme ve deliller de adliyeye taşındı. Battaniye akaryakıt, projektör gibi malzemeler poşetlerle içerisinde adliyeye taşınırken, jeneratör, demir levye, kazma, kürek, gibi deliller ise yine olay yerinde yakalanan el arabası ile taşındı

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru nafsa 2026da uluslararasi is birligi agini genisletti frCSEkDl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ, NAFSA 2026’da Uluslararası İş Birliği Ağını Genişletti

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen dünyanın en prestijli yükseköğretim fuarlarından NAFSA 2026’da 21 ülkeden 30 üniversiteyle ön anlaşma sağlayarak uluslararası iş birliği ağını genişletti.

BARÜ, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında ABD’nin Orlando kentinde gerçekleştirilen NAFSA 2026 Fuarı’na katıldı. Dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumları, eğitim kuruluşları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda üniversiteyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yafes Yıldız, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ve Erasmus Ofisi’nden Öğr. Gör. Murat İpek temsil etti.

“21 Ülkeden 30 Üniversiteyle ön anlaşma”

Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda oluşturulan “Study in Türkiye” çatısı altında temsil edilen BARÜ heyeti, başta ABD, Brezilya, İngiltere, Kanada, Çin, Arjantin ve Peru olmak üzere birçok ülkeden üniversite temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Akademik iş birlikleri, öğrenci ve personel hareketliliği ile ortak proje geliştirme konularının ele alındığı görüşmeler sonucunda 21 ülkeden 30 üniversite ile ön anlaşma sağlandı. Böylece BARÜ’nün uluslararası görünürlüğü artırılırken, akademik iş birliği ağı da güçlendirildi.

“ABD’de eğitim ve araştırma iş birlikleri görüşüldü”

Fuar kapsamında BARÜ heyeti, ABD’de bulunan Chicago ve Washington eğitim müşavirlikleriyle de bir araya geldi. Görüşmelerde, BARÜ ile ABD’deki yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilebilecek eğitim ve araştırma iş birlikleri değerlendirildi.

NAFSA 2026 kapsamında yapılan temasların, öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin artırılmasına, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesine ve sürdürülebilir akademik iş birliklerinin kurulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, uluslararası temasların gerçekleştirilmesinde Türkiye Ulusal Ajansının önemli katkıları bulunduğunu belirterek, yükseköğretim kurumlarının uluslararası platformlarda etkin şekilde temsil edilmesine yönelik desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin