Cumhuriyetin 100. Yılı’na Mektup Kampanyası çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, Karabük’te de sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.
PTT, 21 yıl önce "2023'e Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılına Mektup Kampanyası" adlı bir kampanya başlatmıştı. Kampanya çerçevesinde vatandaşlar o yıllarda yazdıkları mektuplarını 2023 yılında teslim edilmek üzere PTT’ye emanet etti.
Mektupların dağıtım işlemleri 16 Ekim 2023 tarihinde başlarken Karabük’te de dağıtım süreci başladı. Karabük PTT Baş Müdürü Ahmet Karagöz’ün de katıldığı mektup teslimatında Oğuzhan Aksöz’e (25) babası tarafından yazılan mektup teslim edildi.
Mektupla ilgili duygularını aktaran Aksöz, “Ailem küçüklüğümüzde 2023’te bize mektup geleceğini söylemişti. Bugün de mektup ulaştı. Aileme ve PTT ailesine teşekkür ediyorum. Çok farklı duygu tabi. O zaman için bize neler söyledikleri, bizle ilgili beklentileri ve çok merak maneviyat yüklü bir mektup” dedi. (İHA)
Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay koordinatörlüğünce hazırlanan “Safranbolu’da Kamusal Alanın İyileştirilmesine Yönelik Kentsel Tasarım Projeleri Seçkisi” Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık'a sunuldu.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve tarihi dokusuyla dikkat çeken Safranbolu’nun kamusal alanlarının yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlanan proje, Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay koordinatörlüğünde e-kitaba dönüştürüldü.
Yerel yönetimlerin yararlanabileceği bu önemli projenin e-kitaba dönüştürülmesine destek veren Rektör Prof. Dr. Kırışık, bu tür çalışmaların şehirle üniversiteyi bütünleştirdiğini söyleyerek projeden ötürü Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay’ı ve öğrencilerini tebrik etti.
Projede yer alan çalışmalar, 2023-2024 Akademik Yılı Yaz döneminde Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen Mimari Proje dersi kapsamında hazırlandı. Çalışmalarda, Safranbolu’nun en yoğun caddelerinden biri olan Sadri Artunç Caddesi ve kentin önemli kamusal alanlarından Misak-ı Millî Meydanı odak noktası olarak belirlendi.
KAMUSAL ALANLARDA SÜRDÜRÜLEBİLİR VE MODERN YAKLAŞIMLAR
Hazırlanan projelerde, tarihi dokuyu koruyarak çağdaş şehircilik anlayışıyla şekillendirilmiş yeşil alan düzenlemeleri, yaya dostu tasarımlar, engelli erişimi çözümleri, kentsel mobilya önerileri ve sosyal etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli tasarımlar yer alıyor. Özellikle Sadri Artunç Caddesi üzerinde yeşil yürüyüş yolları, bisiklet yolları inovatif çözümler öne çıkıyor.
Dekan Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık öncülüğünde kurulan kentsel tasarım ve mimarlık çalışma takımı ile profesyonel çalışmalar yapıldığını söyledi. Çelikyay ayrıca öğrencileri de bölgeye, şehre katkıda bulunacak, şehrin kalitesini artıracak çalışmalar yapmak üzere yönlendirdiklerini belirtti. Bu kapsamda yaz döneminde yapılan çalışmalardan birinin de Safranbolu'daki kamusal alanların geliştirilmesine yönelik olduğunu aktaran Çelikyay, Safranbolu'nun yeni şehir kısmının en önemli aksını oluşturan Sadri Artunç Caddesi'yle Misak-ı Milli meydanını içine alan kamusal alan aksında kentsel tasarım çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
Safranbolu’da Kamusal Alanın İyileştirilmesine Yönelik Kentsel Tasarım Projeleri Seçkisi kitabına https://www.egitimyayinevi.com/doc/926 adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.