Reklam
Reklam

Karabük Tarım Müdürü Çetin Ayvalık’tan Seralara Ziyaret

A2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
11 Haziran, 2025 11:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, üretimin geliştirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Kahyalar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret etti.

. Ziyaret kapsamında, kooperatife ait örtü altı sebze üretim seralarını inceleyen Ayvalık, üretim süreci hakkında Kooperatif Başkanı Adem Kaplan’dan detaylı bilgi aldı.

Ziyaret sırasında seralarda domates, salatalık ve biber gibi ürünlerin yetiştirildiği ve modern tarım tekniklerinin kullanıldığı gözlendi. Müdür  Ayvalık, modern tarım tekniklerinin kullanılmasının önemine  dikkat çekerken, üreticilerin karşılaştığı sorunları dinledi ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ayvalık, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kahyalar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bölgemiz için örnek teşkil eden çalışmalara imza atıyor. Biz de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin daima yanındayız. Amacımız, hem üretimi artırmak hem de sürdürülebilir tarımı teşvik etmektir.” Ziyaret, üretici kadınlarla yapılan sohbetler ve seralarda yapılan teknik değerlendirmelerle sona erdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bu tür saha ziyaretlerinin, çiftçilerin motivasyonunu artırdığı ve tarımsal gelişime ivme kazandırdığı belirtiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.