Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
0

Cumhuriyet’in 100. yılı Çaydeğirmeni beldesinde kutlandı

Zonguldak’ta Cumhuriyet Bayramı heyecan ve coşkuyla kutlandı. Devrek ilçesinin Çaydeğirmeni beldesinde de kutlamalara halkın ilgisi yoğundu.

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Hüseyin Külah Şehir Stadyumu’nda gerçekleşen kutlamalara; Çaydeğirmeni Jandarma Karakol Komutanı Vekili Muhammed Cihan İçyer, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve protokol üyeleri katılımcıların bayramını kutladı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Gebeş, “28 Ekim 1923 akşamı hükümet kurulamayınca Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çankaya Köşkü’ndeki arkadaşlarına ’Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’ dedi. Çok uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet bağımsızlığına kavuşmuştur. Cumhuriyet, Türk milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet aydınlanmaya doğru atılmış bir adımdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin