Karabük Postası tarafından
31 Ekim, 2023 15:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4’üncü ülke olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Başkent OSB’de KeyVac Aşı Üretim Merkezi açılış törenine katıldı. Ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan her şirkete gereken desteği verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alagöz Holding, 500 milyon dolara varan yatırımlarla bine yakın insanımızı istihdam sağlıyor. Biz de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan her şirketimize olduğu gibi Alagöz Holding’e gereken desteği veriyoruz" dedi.
Hepatit A aşısı üretim tesisinin kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 bin metrekare fabrika üretim hattı ve 2 bin metrekare ofis alanından oluşan fabrikanın en son teknoloji ile donatıldığını, toplam 29 bin 500 metrekare fabrika sahası ile KeyVac’ın üretmeyi planladığı diğer aşılarda da inşallah öncü bir rol üstleneceğini kaydetti.
Koronavirüs döneminde yaşananların aşı üretim kapasitesinin ne kadar kritik önemde olduğunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin bu süreci hükümetin aldığı önemli kararlar ve tedbirler sayesinde başarıyla yönettiğini bildirdi.
Yaşanan pandemi sürecinde hiçbir vatandaşın çaresiz bırakılmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi yerli aşımızla birlikte salgına karşı etkisi tescillenen tüm aşıları vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunduk. Ekonomide farklı destek paketleri ile iş dünyamızın ve çalışanlarımızın yanında olduk. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide yıkıcı sonuçları olacak sert adımları atmaktan uzak durduk. Bunun yanında salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteği vererek insanlık görevimizi yerine getirdik" açıklamasını yaptı.
Türkiye’nin son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen salgından zayıflayarak değil güçlenerek ve dostlarının sayısını artırarak çıktığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu başarıda katkısı bulunan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm görevlilerimizi, kurumlarımızı, şirketlerimizi tebrik ediyorum. Hepatit-A aşısı, Hepatit A virüsünün neden olduğu hastalığın önlenmesinde kullanılan inaktif aşıdır. 2012 yılından bu yana aşı genel bağışıklama programında yer alıyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak 18’inci ve 24’üncü ayların sonunda olmak üzere her çocuğa, iki doz uygulanıyor. Ayrıca kronik karaciğer hastalığı ve pıhtılaşma bozukluğu olanlarla risk grubunda olan birçok insanımız aşılanıyor" dedi.
Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısının artık dünya standartlarında ülkemizde de üretileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten dördüncü ülke olacaktır. Açılışını yaptığımız bu önemli tesisle birlikte Hepatit A aşısında yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. Ayrıca bu alanda ülkemiz ileri teknolojiye ve yetişmiş insan kaynağına kavuşacaktır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladığımız bir dönemde hizmete giren KeyVac üretim fabrikasının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Aklını, birikimimizi, vizyonunu Türkiye Yüzyılı emrine veren siz kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugüne kadar yatırımlarıyla, üretimleriyle, istihdamlarıyla, Türkiye’yi büyütme davamıza destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. Törene Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti milletvekilleri Mustafa Varank, Fuat Oktay, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Zehranur Aydemir, Asuman Erdoğan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan ve çok sayıda davetli katıldı. (İHA)
blank
Berkay Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yerel Kalkınmaya 50 Milyon EURO Hibe

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 81 ilde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla toplam 50 milyon Euro tutarında hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği iş birliğinde tarım projelerine sağlanan Katılım Öncesi Yatırım Aracı (IPARD) III Programı 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı. İlan kapsamında 81 ildeki Yerel Eylem Gruplarına toplam 50 milyon EURO hibe desteği sağlanacak. Programa başvurular, 2 Haziran’da başlayacak ve başvurular için son tarih 27 Haziran olarak belirlendi. Hibe desteği, kırsaldaki kadınlar, gençler ve diğer yerel aktörler için fırsatlar sunmayı amaçlıyor.
IPARD III PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK
Bu destek, Avrupa Birliği ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle yürütülen Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) III kapsamında sağlanacak. Programın 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı.
Yayımlanan ilana göre, Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından uygulanacak projelere yönelik destek, %100 hibe şeklinde verilecek. Yerel potansiyeli harekete geçirmeye yönelik yenilikçi projeler bu hibeden faydalanabilecek. Başvurular 2 Haziran 2025’te başlayacak ve son başvuru tarihi 27 Haziran 2025 olarak belirlendi. Projeler, IPARD III Programı’nın LEADER Yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilecek.
BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA
Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Kırsalda kadın ve gençlerimiz başta olmak üzere, yerel potansiyeli harekete geçirmek için yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ediyoruz. Yerel Eylem Grupları aracılığıyla bölgelerin kalkınması için stratejiler belirleniyor ve uygulanıyor. Böylece kırsaldaki yöre insanı yerelde güçleniyor.”
Yumaklı, bugüne kadar Yerel Eylem Gruplarına 328 milyon TL hibe desteği sağlandığını da belirterek, yeni çağrıyla birlikte 50 milyon Euro tutarında destek sağlanacağını duyurdu.
KARABÜK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ’NDEN ÇAĞRI
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kentteki üretici ve yerel aktörleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Ayvalık, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 100 hibe desteklerini kaçırmayın” diyerek çağrıda bulundu.
LEADER YAKLAŞIMI NEDİR?
LEADER Yaklaşımı, yerel toplulukların kendi kalkınma stratejilerini hazırlayarak uygulamaları esasına dayanıyor. Bu modelde çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, kadın ve genç temsilcileri gibi birçok farklı paydaş bir araya gelerek Yerel Eylem Gruplarını oluşturuyor. Bu sayede, her bölgenin kendi dinamiklerine uygun projeler hayata geçirilebiliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.