Cumhurbaşkanı Erdoğan: “17 Temmuz itibariyle askıya alınan girişimin, kapsamı genişletilerek tekrar uygulanması için temaslarımız devam ediyor” - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ağustos, 2023 10:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “17 Temmuz itibariyle askıya alınan girişimin, kapsamı genişletilerek tekrar uygulanması için temaslarımız devam ediyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “17 Temmuz itibariyle askıya alınan girişimin, kapsamı genişletilerek tekrar uygulanması için temaslarımız devam ediyor. Sayın Putin Afrika gibi ülkelerin gıda erişimiyle ilgili bizim gibi bir hassasiyet gösteriyor. Şüphesiz bu sorunun daha fazla çıkmaza girmeden çözümü, Batılı ülkelerin sözlerini yerine getirmelerine bağlıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 14. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. Türkiye’nin tarihinde önemli başarılar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödedik. Vatanımızı parçalamak için her yolu denediler. Türkiye’nin yeniden ayağa kalmasına set çekecek tüm araçları kullandılar ama ne yaptılarsa emellerine ulaşamadılar. FETÖ’cü hainlerin ölüm kusan tanklarına teslim olmadık. Can verdik, binlerce vatan evladını şehit verdik ama istikbalimize leke sürdürmedik” dedi. Dışişleri Bakanlığının da ASALA başta olmak üzere eli kanlı hainlerin hedef aldığı kurumlardan birisi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ”Son dönemde televizyon ve sinema alanında başarılı projelere imza atıldı. Şehitlerimizin hikayeleri ekranlara taşınmış oldu. Dünyanın farklı köşelerinde milletimizi temsil ederken şehit düşen diplomatlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.” açıklamasını yaptı.

Bu sene cumhuriyetin 100. yılına ulaşma gururunu yaşandığını belirten Erdoğan, ”Cumhuriyetimizin yeni asrına yelken açacağız. Elde ettiğimiz hiçbir kazanım altın tepside sunulmadı. Son 21 yılda hayata geçirdiğimiz reformlarla ülkemizi ayağına vurulan prangalardan kurtardık. Her alanda Türkiye’nin çehresini değiştirdik. Tarihimizden güç alarak yarınlarımızı çizmeye gayret ediyoruz. Dış politikamızın ufkunu tüm dünyayı kapsayacak şekilde genişlettik. Ülkemizin prestij projesi olan Türkevi’ni 2 yıl önce hizmete açtık. Burada saymaya kalksak sayısız başarıyı diplomasi alanında ülkemize kazandırdık” diye konuştu. Yeni dönemde yepyeni bir heyecanla yollarına devam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İlkemiz gayet nettir. Türkiye hadiseleri tribünden seyredemez. Sahada ve masada aktif olmak bizim için tercih değil, mecburiyettir. Gerilim peşinde koşmadığımız gibi sabırlı ve onurlu şekilde baskılara boyun eğmiyoruz. Diplomasinin tüm imkânlarını, sert ve yumuşak güç unsularının tamamını kullanarak Türkiye’nin menfaatlerini korumanın derdindeyiz. Devletimizin öncelikleri çerçevesinde, büyükelçilik ve konsüler ağımızı büyütme gayretlerimiz devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin uluslararası ilişkilere damgasını vuran, birçok kritik başlıkta dahli aranan, takınacağı tavrı yakından takip edilen oyun kurucu bir ülke haline geldiğinin altını çizen Erdoğan, ”Göreve başlama törenimize katılan ülkelerin sayısı Türkiye’nin gücünü göstermiştir. Irak ve Suriye istikrara kavuştukça sığınmacıların onurlu ve güvenli geri dönüşleri hızlanacaktır. Millet olarak bu meselede insanlık tarihine geçecek büyük bir duruş sergiledik. Sayısız sığınmacıya kucak açtık. Irak’la birlikte Türkiye’nin de toprak bütünlüğünü tehdit eden terör belasını ortadan kaldırıncaya dek operasyonlarımız sürecektir.” dedi.

Putin ile ortak bir paydada buluşulacağına inandığını ifade eden Erdoğan, ”Ukrayna konusundaki tutumumuz sizlerin bildiği gibi tüm dünyada büyük bir takdir toplamıştır. Bu süreçte savaşan tarafları masada bir araya getirdik. Akan kanı durdurmak için çaba harcadık. 17 Temmuz itibariyle askıya alınan girişimin, kapsamı genişletilerek tekrar uygulanması için temaslarımız devam ediyor. Sayın Putin Afrika gibi ülkelerin gıda erişimiyle ilgili bizim gibi bir hassasiyet gösteriyor. Şüphesiz bu sorunun daha fazla çıkmaza girmeden çözümü, Batılı ülkelerin sözlerini yerine getirmelerine bağlıdır. Bu konuda ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Karadeniz girişimiyle başlayan olumlu atmosferin bazı ülkeler tarafından iyi karşılanmadığını aksine ateşe körükle gidildiğini söyleyen Erdoğan, ”Biz bu gerilim daha fazla devam etsin istemiyoruz. Samimiyetle tüm taraflarla çalışmayı sürdüreceğiz. Savaşın Karadeniz’e yayılması tüm bölgemiz için tam anlamıyla bir felaket olacaktır. Biz kimseyle kavga peşinde değiliz, dostlarımızın sayısını artırma peşindeyiz. Bizim kimseyle, özellikle komşularımızla çözülemeyecek hiçbir meselemiz yoktur. Bölge ülkeleri, AB ve NATO müttefikleriyle oluşturduğumuz pozitif havayı sürdürmekte kararlıyız. Devletin vatandaşına uzak durduğu, tepeden baktığı, sırf inancından dolayı hor gördüğü anlayış bir daha geri dönmemek üzere rafa kaldırılmıştır. İslam düşmanlığıyla daha fazla çaba harcamamız gerekiyor. Günden güne pervasızlaşan bu barbarlık karşısında en güçlü tepkiyi veren ülke olduk. İslam düşmanlığıyla mücadelemizi dost ve kardeş ülkelerle birlikte yürütüyoruz. Uluslararası kuruluşları bu konuda harekete geçiriyoruz. Faillerin hak ettiği cezayı almasını sağlamak görevimizdir.” dedi.

Son haftalarda kimi Avrupa devletlerinde artık tahammül edilemez boyutlara varan İslam düşmanlığıyla mücadele için daha fazla çaba harcanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırıları engellemek bu nefret suçlarının faillerinin hak ettiği cezaları almalarını sağlamak Türk ve Müslüman olarak hepimizin asli görevi.” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik” dedi.

Bartın’da AK Partili teşkilat mensupları ile eski ve yeni yöneticiler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar ile “Geleneksel Teşkilat Vefa İftarı” programında buluştu. AK Parti İl Başkanlı tarafından bir düğün salonunda gerçekleşen programa AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Önceki Dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da katıldı.

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hemşehrileri ile hasret giderdiği program, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla devam etti. Açılan iftarın ardından konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Uluslararası kuruluş ve mahkemelere de tepki gösteren Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nın inşa süresini başlattık. Türkiye’yi bölgesinde güçlü, dünyada lider bir ülke olabilmesi için mücadeleyi sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Etrafımız ateş çemberi. Dünya sıkıntılı. Bölgemiz, etrafımız, savaşlar, soykırım. Maalesef hukukun gücü değil de, gücün hukukunun geçerli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Uluslararası hukuk yok. Uluslararası kuruluşların hiçbir geçerliliği maalesef yok. Uluslararası mahkemeleri dinleyen, takan yok. Onların kararlarına uyan yok. Filistin’de, Gazze’de iki buçuk yıldan bu yana soykırım suçu işlendi. Ama maalesef uluslararası kuruluşlar buna engel olamadı. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız, ’Daha adil bir dünya mümkündür. Uluslararası sistem bir revizyona tutulmalıdır. Hakkaniyet olmalıdır. Adalet olmalıdır’ derken, işte bu zulümlerin sona ermesi için mücadeleyi siyasi hayatı boyunca yapmıştır. Ve bundan sonra da yapacağız” dedi.

İran ve Lübnan’a saldırılar

ABD ve İsrail’in, İran ile Lübnan’a yaptığı saldırılara ilişkin Tunç, “Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin, İsrail’in İran’a saldırmasıyla, Lübnan’a saldırmasıyla devam eden süreçte maalesef akan kanlar. Bunları durdurmanın yolu, dünyada da hakkaniyeti, adaleti hakim kılmakla mümkün. Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi daha güçlü yapmak zorundayız. Bunu yapmak için birlik beraberliğimizi daha da güçlendirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Terör belasından kurtulmak üzereyiz”

Türkiye’nin 23 yıllık AK Parti iktidarlarında teröre neden olan tüm unsurların tek tek ortadan kaldırıldığını da belirten Tunç, “Ayrılığımızı gayrılığımızı sona erdirmek durumundayız. Türkiye’yi terörden tamamen kurtarmak durumundayız. İşte onun için Terörsüz Türkiye diyoruz. 41 yıldan bu yana yani yarım asırdan bu yana ülkemizin gelişmesinin ve kalkınmasının önündeki en büyük engel terör belasından da kurtulmak üzereyiz. Terörsüz Türkiye sadece son bir, bir buçuk yılın meselesi değil. 41 yıldan bu yana bu uğurda şehitler verdik, gaziler verdik. Büyük acılar yaşadık. Trilyonlarca kaybımız oldu ekonomik kaybımız. O kayıplarımız olmasaydı bugün Türkiye çok daha farklı noktada olurdu. Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik. Bütün vatandaşlarımız için ve teröre zemin teşkil eden bütün unsurları birer evvel ortadan kaldırarak bugün terörsüz Türkiye’yi de konuşabilir hale geldik. Ve inşallah başarıyla sonuçlanacak. Terör örgütünün feshiyle, silahları bırakmasıyla, gerek içeride gerek dışarıda terör tehdidinin ortadan kalkmasıyla beraber Türkiye’nin gelişmesi, güçlü olması daha da kolaylaşacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşası inşallah daha kolay olur” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur ise, “Güçlünün haklı olduğu bir hukuk uygulanmaya çalışılıyor maalesef. Eskiden önceki dönemleri hatırladığınızda, bir kalıp, bir mazeret, bir sebep üretme çabası ve gayretinden bahsedebiliyorduk. Şu anda cereyan eden bütün hadiseler, bütün savaşlar, bütün soykırımlar, artık hiç bir mazerete dayanma ihtiyacı gözetilmeksizin, son derece pervasızca, fütursuzca, insafsızca, acımasızca gerçekleştiriliyor” diye konuştu

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası