Çubuk Gölü’nde sonbahardan kalma günler yaşanıyor - Karabük Haber Postası
cubuk golunde sonbahardan kalma gunler yasaniyor ZewO8tSR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Çubuk Gölü’nde sonbahardan kalma günler yaşanıyor

Bolu’nun kıymetli turistik yeri Çubuk Gölü, sonbahardan kalma günlerini yaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda tesirli olan kar yağışı sebebiyle gölün su düzeyi ise yüzde 10 arttı.

Bolu’nun tabiat olağanüstüsü yerlerinden biri olan Göynük ilçesine bağlı Çubuk Gölü’nde bahar havası yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Çubuk Gölü, bir çok dizi ve sinema çekimlerinde sahne aldı. Gölün etrafına 2005 yılında bir dizi çekimi için yapılmış olan yel değirmenleri, vatandaşların fotoğraf karelerini süslüyor. Meydana gelen büyük bir heyelan nedeniyle oluşan tabiat mükemmelinde, geçtiğimiz haftalarda tesirli olan kar yağışıyla birlikte gölün su düzeyi yükseldi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 1025 rakımda bulunan Çubuk Gölü’nde sonbahardan kalma günler yaşanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin