Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2023 10:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cide Kaymakamı Tuncay Karataş’tan sel açıklaması:

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşanan sel ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Tuncay Karataş, herhangi bir can kaybının olmadığını belirterek, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Kastamonu’nun Cide ilçesinde gece saatlerinde yaşanan kuvvetli sağanak sebebiyle sel etkili oldu. Dere ve çayların taşması sebebiyle yaşanan sel sebebiyle bazı mahallelerdeki ev ve iş yerlerini su bastı. Cide-Bartın karayolu tedbir amacı ile ulaşıma kapatıldı. DSİ, İl Özel İdaresi, AFAD, belediye ekipleri ilçedeki su tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Yaşanan sel ile ilgili açıklamalarda bulunan Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek, “Öncelikle şunu söyleyebiliriz, çok şükür bir can kaybımız yok. Evlerde küçük çaplı su baskınları oldu. Biz Sosyal Yardımlaşma Vakfımızı harekete geçirdik. İlk etapta evleri tespit edip yarına kadar, evlerinde hasar oluşan vatandaşlarımıza destek sağlayacağız. Evi su basan vatandaşlarımız bizlere ulaşırsa kendilerini en yakın otellere yerleştireceğiz, ücret ödemeyecekler. Şu an Kurucaşile yolumuz kapandı. Birkaç saat daha tedbir amacıyla bu yolu kapalı tutacağız. Hacıahmet köyümüzde problem vardı, vatandaşlarımızı tahliye ettik. Bazı köylerimiz, birkaç mahallemizde sıkıntı var. Ekiplerimiz köylere de gidiyor. Loç Vadisi'nin girişinde akmalar oldu, Karayolları ekipleri oradaki yolu da açacaklar. Yağışlar da azaldı, ilçemizi terk ediyor. Gereken tüm hizmetleri vereceğiz” dedi. Selin ardından başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu da tüm ekipleri ile sahada olduklarını belirtti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ekmek aracı traktöre çarptı: 2 yaralı

Bartın-Amasra karayolunda meydana gelen kazada ekmek aracı önünde seyir eden traktörün römorkuna çarptı. Kazada bariyer ve araç ortasına sıkışan şoför ile römorktan düşen bir kişi yaralandı.
Bartın-Amasra karayolu Uğurlar Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Amasra’dan Bartın’a seyir eden R.K yönetimindeki ekmek aracı, tıpkı istikamette giden H.K. yönetimindeki traktörün römorkuna arttan çarptı. Çarpışmanın tesiriyle traktör römorkunda bulunan E.D, yola düşerek yaralandı. Devrilen ekmek aracı ise bariyerlere çarparak durabildi. Aracın şoförü R.K. ise bariyerle araç ortasına sıkıştı. Olay yerine sevk edilen kurtarma gruplarının yürüttüğü ağır çalışma sonucunu yaralı sıkıştığı yerden kurtarıldı.
Yaralılar R.K ve E.D, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Her iki yaralınında sıhhat durumunun güzele gittiği öğrenilirken, traktör şoförünün ise kazayı hafif sıyrıklarla anlattığı belirtildi.
Kaza nedeniyle ulaşımın denetimli sağlandığı yol, araçların kaldırılmasının akabinde yine ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin