karabuk
İmsak 05:54
Güneş 07:19
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
BB
Asuman Doğan tarafından
31 Ekim, 2025 10:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP’li Akay: “Vatandaşın Sıkıntılarını Gündeme Getireceğiz”

Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 2026 yılı bütçe görüşmelerinde muhalefetin sesini yükselteceklerini açıkladı.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Meclis'te başlayan 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmaların başladığını belirten Akay, "2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'ni görüşüyoruz." dedi.

"HALKIN FERYADINI DİLE GETİRECEĞİZ"

Akay, CHP grubu olarak yaklaşımını şu sözlerle özetledi:

"CHP grubu olarak, mutfağı çayır çayır yanan, cebinde delik açılan vatandaşlarımızın sorunlarını; İktidar tarafından mağdur edilen tüm kesimlerin feryadını, alın teriyle ayakta kalmaya çalışan milyonların sesini yüksek sesle dile getireceğiz."

Yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı karşısında halkın yaşadığı zorluklara dikkat çeken Akay, bütçe görüşmelerinde iktidarı zorlayacaklarını ve halkın sesi olacaklarını vurguladı.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI TBMM

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, gelecek yılın bütçe tasarısının yanı sıra, 2024 yılına ait kesin hesap kanunu teklifi de müzakere ediliyor. Muhalefet milletvekillerinin, bütçe üzerindeki eleştiri ve önerilerini bu komisyonda detaylı bir şekilde dile getirmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda karla mucadele suruyor lIlX1Gaq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da karla mücadele sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kar nedeniyle kapanan 83 mahalle yolunun 69’u ulaşıma açılırken, kapalı olan 14 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında sahada yoğun bir mesai yürütüyor. Çalışmalara 63 personel katılırken, 36 iş makinesi ile 6 destek aracı (pikap, kamyon ve tuzlama araçları) görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yol açma ve kar temizleme faaliyetleri kesintisiz şekilde sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmalarında diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerine ulaşımı öncelikli olarak sağlanıyor. Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde ise trafo yollarının açılması için Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle koordineli çalışma yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, il genelindeki ana arterlerde herhangi bir kapanmanın yaşanmadığı belirtilirken, çalışmaların mahalle ve tali yol güzergahlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Çığ riski bulunan bölgelerde ise çalışmaların kontrollü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin