CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komitesi Üyesi Cevdet Akay Karabük ve ilçelerinde ödenek yetersizliğinden ötürü yapılmayan ıslah çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı.
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Karabük’ün heyelan bölgesi olduğunun altını çizerek acilen yapılması gereken ıslah projeleri sıralayan Akay, iktidarı uyararak, “Bu projeler ödenek bekliyor. Gerekli ödenekleri ayırın ve hemşehrilerimizi oluşabilecek tehlikelere karşı koruyun” davetinde bulundu.
Akay, “Karabük ilimiz birinci derece heyelan bölgesi, bundan ötürü da gerekli ödeneklerin ayrılması ve ilgili yatırımların süratle hayata geçirilmesi için iktidarı tekraren uyardık. Buna karşın ilimiz ne yazık ki hala gerekli yatırımları alamıyor ve üvey evlat muamelesi görüyor.” dedi.
Merkez, Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde yapılması gereken ancak ödenek yetersizliğinden ötürü yapılmayan ıslah projelerinden bahseden Akay, “İktidara sesleniyoruz. Merkezde Soğanlı Çayı ıslahı, Cumayanı Köyü Kızıldere ıslahı, Çukurca ve Burunsuz Köyleri Eskipazar Çayı ıslahı, Safranbolu ilçesinde Navsaklar Köyü Araç Çayı ıslahı, Geren Köyü Kurudere ıslahı, Eskipazar ilçesinde Başpınar, Karahasanlar Köyü deresi ıslahları, Yenice ilçesinde Kadıoğlu, Şimşir ve Kayadibi Karaçakıl deresi ıslahları için ödenek bekliyor. Gerekli ödenekleri ayırın ve hemşehrilerimizi oluşabilecek tehlikelere karşı koruyun.” biçiminde konuştu.


CHP’li Akay, ıslah çalışmalarını gündeme taşıdı
CHP’li Erten’in cansız bedenine ulaşıldı
Dün Yenice yolundan dönerken mola verdikleri sırada çaya düşerek kaybolan CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in cansız bedenine ulaşıldı.
Olay, Karabük-Zonguldak kara yolunun Yeşilköy mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Yenice’den Karabük yönüne gitmekte olan ve içinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten suya yuvarlandı. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal drone ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı.
Çaya düşen 72 yaşındaki Mustafa Erten, yaklaşık 11 saat sonra baraj kapağında ölü olarak bulundu.

