Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Şubat, 2019 13:52 tarihinde yayınlandı
0

CHP ve İYİ Parti’den İttifak açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Başkanı Abdullah Çakır ve İYİ Parti Karabük İl Başkanı Mehmet Aksoy, yapılan ittifakla ilgili ortak basın toplantısı düzenlediler.

Parti Lokalinde partililerin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Abdullah Çakır;  Safranbolu, Yenice ve Ovacık’ta İYİ Partililerin  Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarını destekleyeceğini, Karabük Merkez, Eskipazar ve Eflani’de de Cumhuriyet Halk Partililerin  İYİ Partinin adayını destekleyeceğini söyledi.

İki aydır İYİ Partililerle ittifak konusunda görüşme halinde olduklarını hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır; “ Net bir karar çıkmamıştı ama çatı olarak bazı şeyler hazırlanmıştı. Bazı şeyleri zamana bırakmıştık. Bizler yapmış olduğumuz araştırmalar ve kamuoyunun beklentisi üzerine geçtiğimiz Perşembe günü İYİ Partili arkadaşlar bir araya geldik. Genel merkezlerimize her iki partide görüşlerimizi bildirdik, genel merkezlerimizin bilgisi doğrultusunda, Cumartesi günü Karabük için bu işi yürüten kolları bir araya geldi ve Karabük’te ittifak yapılması konusunda bir anlaşmaya varıldı. İttifak çatı olarak şu şekilde, Safranbolu, Yenice ve Ovacık’ta İYİ Partili arkadaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarını destekleyecekler. Karabük Merkez,  Eskipazar ve Eflani’de de Cumhuriyet Halk Partililer İYİ Partinin adaylarını destekleyecekler. Yortan Pazarın da ise hem Cumhuriyet Halk Partisi, hem de İYİ Parti kendi adayları ile seçime gidecekler.  Biz İYİ Partili arkadaşlarla iki aydır görüşme içerisindeydik” dedi

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Mehmet Aksoy ise yaptığı açıklamada, “ Biz artık bir birlik içerisine girdik. Biz bundan sonra senin adayın, benim adayım şeklide değil hep birlikte seçim çalışmasına gireceğiz. Safranbolu’daki adaylarımız da bizim adaylarımız, Yenice’deki adaylarımızda bizim adaylarımız, Karabük merkezde de çıkarttığımız adayımız sizin adayınız. Biz bu seçimlerde bütün halkımızı kucaklayacağız. Vatandaşlarımızdan birliğimize ve dirliğimize güç vermesini istiyoruz” diye konuştu.

“BİZ PARTİ MENFAATLERİNİ GÖZETEREK BU ADIMI ATTIK”

Yapılan karşılıklı açıklamaların ardından  İl Başkanları basın mensupları tarafından kendilerine yönlendirilen soruları cevapladılar.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’a adayınız olan Mehmet Durum’un bana yapılan baskılara dayanamayıp adaydan çekildim şeklindeki açıklamasına CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, “Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Arkadaşımızın bu kendi görüşüdür. Biz parti menfaatlerini gözeterek bu adımı attık. Hiç kimsenin hiç kimseye baskı yapma veya zorla, çekilme gibi bur durum söz konusu değil. Ben bu konu ile ilgili polemiğe girmek istemiyorum. Ben Mehmet Durumun da.,  seçim çalışmalarına katılacağına inanıyorum” diye cevap verdi.

İTTİFAKIN ADAYI DURSUN ALTIPARMAK

Yine bir basın mensubunun İYİ Partinin adayının kesinlik kazandı mı yoksa başka bir adayla mı seçime girecekseniz sorusuna ise İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Aksoy “ Biz adayımızı geçen hafta açıkladık. Dursun Altıparmak ile seçimlere gireceğiz” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin