Karabük Postası tarafından
09 Eylül, 2014 15:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ceylan, Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri Konferansı’na Katıldı

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 3. BM Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri (SIDS) Uluslararası Konferansı’na katıldı. Samoa’nın başkenti Apia’da 1-4 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen konferansa katılan Ceylan, Türkiye adına 6 kişilik heyet ile ülkemizi uluslararası konferansta temsil etti. Gelişmekte olan Küçük Ada Devletleri’nin başta iklim değişikliği ve doğal afetler olmak üzere karşı karşıya olduğu sorunların konuşulduğu konferansta, ülkemizi temsilen de bir konuşma yapan Ceylan, toplantı içeriği hakkında bilgiler verdi. 3.BM Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri Uluslararası Konferansı’nın çok başarılı geçtiğini kaydeden Ceylan; “Toplantıda BM Genel Sekreteri Ban Ki- Mun ile görüşme fırsatı buldum. Bunun yanında birçok ülkenin Dış İşleri Bakanı ve Bakan Yardımcıları ile görüşme imkânım oldu. BM üst düzey yöneticileri ve BM üye olan 192 devletten katılımlar oldu. 192 BM üyesi ülke içinde 52 tane küçük ada devleti bulunmaktadır. İşte bu konferansta bu ada devletlerinin sorunları tartışıldı ve çözüm önerileri getirilmeye çalışıldı. Tabi ada devletlerinin başta iklim değişikliği olmak üzere büyük çevre sorunları bulunmaktadır. Deniz seviyesinin yükselmesi gibi sorunlar arz etmektedir. İşte bu konferansta bunlara çözümler aranmaya çalışıldı” dedi. “TÜRKİYE, ZELANDA VE İSPANYA İLE YARIŞACAK” Samoa’nın başkenti Apia’da düzenlenen konferansta, Türkiye’nin ekim ayında Newyork’ta yapılacak olan BM genel kurulunda, BM genel konseyine geçici üyelik için çalışmalar yapacağını ifade eden Ceylan; “Ekim ayında BM genel konseyine geçici üyelik için aday konumundayız. Tabi bu konuda 3. BM Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri (SIDS) Uluslararası Konferansı’nda lobi çalışmalarında bulunduk ve ülkemiz adına destek istedik. Bu çerçevede 5-6 ülkenin Başbakan Yardımcısı, Dış İşlerı Bakanları ve Bakan Yardımcıları ile görüşmelerde bulunduk. Kendilerinden de bu anlamda destek istedik. Orada Yeni Zelanda ve İspanya ile yarışacağız. Umarım daha önce olduğu gibi inşallah Türkiye BM Genel Kurulu’nda Güvenlik Konseyi’ne üye olmuş olacak. Bu çerçevede ülke olarak destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. İnanıyorum ki ekim ayında da başarılı bir netice alarak Türkiye’yi 2015 ve 2016 dönemi için BM Güvenlik Konseyinde üye konumuna yükselmiş bulunacaktır. Üye konumuna gelirsek, 10 ülkeden bir tanesi olacağız. Bu çalışmaların şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin