Cevdet Akay’dan Mansur Yavaş’a soruşturma tepkisi: “Siyasi saiklerle kurgulanmış bir girişim” - Karabük Haber Postası
22 4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2026 12:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Cevdet Akay’dan Mansur Yavaş’a soruşturma tepkisi: “Siyasi saiklerle kurgulanmış bir girişim”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında 2023 seçim sürecinde Karabük’te gerçekleştirilen mitingin gerekçe gösterilerek soruşturma izni verilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Akay, söz konusu kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ve açıkça siyasi saiklerle kurgulanmış bir girişim niteliği taşıdığını ifade etti.

Açıklamasında, Mansur Yavaş’ın seçim sürecinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden maaş dahi almadığını ve kamu kaynağı kullanılmadığını defalarca ve açık şekilde kamuoyuna beyan ettiğini belirten Akay, bu beyanların gizli olmadığını, 2023 yılına ait tüm açıklamalar, kayıtlar ve belgelerin herkesin erişimine açık, denetlenebilir ve tartışmaya yer bırakmayacak nitelikte olduğunu söyledi.

Akay, “Ortada saklanan değil, açıkça ortaya konmuş bir gerçek vardır” ifadelerini kullanarak, şeffaflığı, hesap verebilirliği ve temiz yönetim anlayışıyla örnek gösterilen bir belediye başkanının hedef alınmasının hukukun değil, siyasi hesapların devreye sokulduğunu ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Seçim süreçlerinde kamu kaynaklarını kullanan anlayışa da değinen Akay, bazı çevrelerin kendi uygulamaları ile çelişen bir tutum sergilediğini, şeffaflığıyla öne çıkan isimler üzerinden algı üretmeye çalıştığını ve bunun ne hukuki ne de ahlaki bir tutum olduğunu ifade etti.

Akay açıklamasında ayrıca, belgesiz ve dayanaksız iddialarla kamuoyunun meşgul edildiğini belirterek, milletin parasının hesabını veremeyenlerin, hesap verenleri hedef alarak asıl gündemi değiştirmeye çalıştığını savundu.

Cevdet Akay, açıklamasının sonunda “Bizim duruşumuz nettir: Algıya karşı gerçeğin, iftiraya karşı dürüstlüğün yanındayız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
unilig badmintonda sampiyon beun SqUn9K7t
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

ÜNİLİG Badminton’da Şampiyon BEUN

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen UNİLİG Badminton Bölgesel Lig Müsabakalarında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) takımları, sergiledikleri üstün performansla şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

8-13 Nisan 2026 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen UNİLİG Badminton Bölgesel Lig Müsabakaları, 27 üniversiteden 105 erkek ve 100 kadın sporcunun katılımıyla büyük bir rekabete sahne oldu. İnönü Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonda mücadele eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi takımları, turnuva boyunca sergiledikleri disiplinli, azimli ve kararlı performansla dikkat çekti. Zorlu rakiplerine karşı üstün bir oyun ortaya koyan BEUN Badminton Takımı, tüm karşılaşmalarda gösterdiği başarılı performansla turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Sahadaki uyumları, mücadeleci ruhları ve teknik becerileriyle öne çıkan sporcular, elde ettikleri bu önemli başarıyla üniversite sporları alanında BEUN’un adını bir kez daha zirveye taşıdı.

Rektör Özölçer: “Elde Edilen Bu Şampiyonluk, Azmin ve Disiplinin En Güzel Sonucudur”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Üniversitemizi böylesine önemli bir organizasyonda şampiyon olarak temsil eden Badminton Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Elde edilen bu şampiyonluk; disiplinli çalışmanın, kararlılığın ve güçlü takım ruhunun en güzel sonucudur. Sporcularımızın turnuva boyunca ortaya koyduğu mücadele, bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sportif gelişimlerini desteklemeye ve onları her alanda en iyi şekilde yetiştirmeye devam ediyoruz. Bu başarının, önümüzdeki süreçte elde edilecek daha büyük başarıların habercisi olduğuna inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, sporcularımızı her daim destekleyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ailesi olmak üzere, öğrencilerimizin ve bizlerin her zaman yanında olan Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve tüm Yükseköğretim Kurulu ailesine şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen Hocamıza, ‘ÜNİLİG Badminton Bölgesel ve Süper Lig” müsabakalarının başarıyla düzenlenmesine sunduğu kıymetli katkılar ve üniversite sporlarının gelişimine yönelik değerli çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. Şampiyonaya ev sahipliği yaparak verdiği kıymetli katkılardan dolayı İnönü Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nusret Akpolat Hocama ve tüm İnönü Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi müsabakaya en iyi şekilde hazırlayan Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerine de canıgönülden teşekkür ediyorum. Üniversitemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğrencilerimizi en kalbî duygularımla tebrik ediyor; spor kariyerlerinde ve yükseköğrenim hayatlarında kendilerine üstün başarılar diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin