Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇEDAŞ ekipleri zorlu kış şartlarında enerjiyi kesintisiz sağlamak için çalışıyor

Tokat’ın Erbaa ilçesinde ağır kar yağışı ve dondurucu soğuk nedeniyle oluşan elektrik arızalarına ÇEDAŞ takımları güçlü kurallarda müdahale ediyor.
Erbaa ilçesine bağlı Gökal Beldesi Kızılotluk Mevkii’nde, yaklaşık bir haftadır devam eden ağır kar yağışı elektrik dağıtım çizgilerinde arızalara neden oldu. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu, rakımın ise bin 700’lere ulaştığı bölgede, tipi ve buz yükü nedeniyle iletken dolaşığı ve tel kopmaları kaynaklı elektrik arızaları meydana geldi. Bölgede sorumlu dağıtım şirketi Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) takımları, ulaşımın araçlarla mümkün olmadığı noktalara yaya olarak ilerleyerek arızalara müdahale etti. Vakit zaman tesirli olan tipi ve sıfırın altında 17 dereceyi bulan dondurucu soğukta takımlar, 7/24 vazife başında kalarak güç akışını sağlamak için ağır gayret harcıyor.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kızını bıçaklayan baba tutuklandı

Samsun’da eşini tehdit ettiği teziyle hakkında uzaklaştırma kararı bulunan şahıs gittiği meskeninde çıkan tartışmada kızını bıçakla yaraladı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, inşaat çalışanı Y.G.(48) hakkında eşi F.G.’yi (41) ’tehdit ettiği’ savıyla 22 Mart’ta konuttan uzaklaştırma önlem kararı uygulandı. Bayan sığınma konutuna yerleşen F.G. daha sonra kendi isteği ile çıkıp meskenine geri döndü. Eşiyle barışma kararı alan koca Y.G. dün akşam hakkında uzaklaştırma kararı bulunan meskenlerine gitti. Burada Y.G. ile kızı S.G.(24) ortasında tartışma çıktı. Tartışmanın hengameye dönüşmesi üzerine mutfaktan bıçak alan Y.G., kızı S.G.’yi bıçakla yaraladı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan S.G. tedavi altına alındı.
Olaydan sonra kaçan baba Y.G., İlkadım Aile İçi ve Bayana Karşı Şiddetle Uğraş Ofis Amirliği takımları tarafından gözaltına alınan Y.G., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye söz veren Y.G., tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.