Çaycumalı fındık üreticilerine Düzce’de teknik gezi - Karabük Haber Postası
caycumali findik ureticilerine duzcede teknik gezi TICMukU6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Kasım, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycumalı fındık üreticilerine Düzce’de teknik gezi

Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye’nin Değeri Çaycuma’nın En İyisi Oluyor” projesi kapsamında, fındık üreticilerine yönelik önemli bir eğitim ve teknik gezi gerçekleştirildi.

Programa katılan, “İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası” almış olan fındık üreticileri, fındık üretimi konusunda son gelişmeleri öğrenmek amacıyla Sakarya Hendek BALSU Firması ve Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Gezi sırasında, üreticilere fındık üretiminde kullanılan verimli yöntemler hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, alanında uzman kişilerden üretim teknikleri, yeni gelişmeler ve teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiler aldılar. Fındık üreticilerinin daha bilinçli ve verimli üretim yapabilmesi amacıyla yapılan gezinin, tarımın gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen eğitimde, Doç. Dr. Şemsettin Kulaç fındıkta budama, sulama ve gübreleme teknikleri üzerine detaylı bir sunum yaptı. Eğitimde, fındık üreticilerine bu tekniklerin verimli üretim için nasıl önemli olduğu, çevre dostu ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemi vurgulandı.

Eğitim ve teknik gezi, fındık üreticilerinin daha kaliteli ve verimli ürün elde etmeleri adına büyük bir fırsat sundu. Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün projeleriyle, bölgedeki fındık üretiminin artırılması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
00000
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.04.2026 15:17
0
0

Ulusal Egemenliğimiz 106 Yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karabük’te coşku ile kutlanacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümü, Karabük’te düzenlenecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu anlamlı gün kapsamında şehir genelinde çeşitli programlar gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün çocuklara ithaf ettiği bayram, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecanla karşılanıyor.

Karabük’teki kutlama programı, 23 Nisan Salı günü saat 10.30’da Yenişehir Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Resmi törenin ardından etkinlikler, saat 11.00’de Yenimahalle Spor Salonu’nda devam edecek.

Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, halk oyunları ve çeşitli sahne performansları izleyicilerle buluşacak. Renkli görüntülere sahne olması beklenen etkinlikler, Karabüklülere bayram coşkusunu doyasıya yaşatacak.

Yetkililer, tüm vatandaşları düzenlenecek kutlamalara katılarak bu anlamlı günü birlikte paylaşmaya davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin