Reklam
Reklam

Şehit Aileleri ve Gazilere Yeni Haklar Geliyor! Bakan Göktaş: “Müjde Niteliğinde Bir Düzenleme Hazırladık”

9c17f15e edd1 4e0e 97dd 29d843f2ad51
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Ağustos, 2026 13:22 tarihinde yayınlandı
0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit yakınları ve gazileri yakından ilgilendiren yeni kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını açıkladı. Hazırlanan düzenlemenin, uzun süredir dile getirilen taleplere yönelik önemli yenilikler içereceği belirtildi.
Bakan Göktaş, çalışmanın şehit aileleri ve gaziler için “müjde niteliğinde” olacağını ifade ederek, kapsamlı bir hazırlık sürecinin tamamlandığını söyledi.
Kapsamlı Kanun Teklifi Hazırlandı
Yeni düzenlemenin Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi grupları tarafından ortaklaşa hazırlanarak Meclis Başkanlığı’na sunulacağı bildirildi.
Bakan Göktaş, teklifin sadece belirli bir kesimi değil, farklı grupları kapsayan geniş kapsamlı bir çalışma olduğunu belirterek, “Gerçekten çok kapsamlı, derin bir çalışma gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
“Şehitlerimizin Emanetlerine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”
Göktaş, son 24 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şehit yakınları ve gazilere yönelik çok sayıda düzenlemenin hayata geçirildiğini hatırlattı.
Yeni teklifin ise 2013 yılında yapılan kapsamlı düzenlemelerin devamı niteliğinde olduğunu belirten Göktaş, amaçlarının şehit aileleri ve gazilerin haklarını daha da güçlendirmek olduğunu vurguladı.
Hazırlanan kanun teklifinin Meclis sürecinin ardından kabul edilmesiyle birlikte, şehit yakınları ve gazilerin sosyal haklarında yeni iyileştirmelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin