Çaycuma Memur-Sen'den İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir'e Destek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ocak, 2016 09:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma Memur-Sen’den İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir’e Destek

ZONGULDAK Çaycuma Memur-Sen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir’e destek verdi.
Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç,Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir tarafından okullara gönderilen “Okullarda Yılbaşı Kutlamaları Yapılmaması” ile ilgili yazısına tam destek verdi.
Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir okullara gönderdiği bir yazıda Okullarda yılbaşı kutlamaları adı altında kendi değerlerimizle çelişen etkinliklere yer verilmemesini istemişti. Bu yazıdan dolayı bazı çevreler tarafından eleştirilen Özdemir’e Çaycuma Memur-Sen’den tam destek geldi.
Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in okullara gönderdiği yazı, “2015 Yılının sonuna yaklaştığımız ve yeni bir yıla başlayacağımız şu günlerde, özellikle bu hafta içerisinde okullarımız ve kurumlarımızda yılbaşı partisi, yılbaşı kutlaması, eğlencesi adı altında geçtiğimiz yıllarda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bilinmektedir. Öncelikle bilinmelidir ki, milli kültürümüzde, milli ve dini değerlerimizle hiç bir ilgisi olmayan, Hristiyan batı kültürünün bir geleneği olan yılbaşı kutlamaları çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi kültürümüze ve değerlerimize yabancılaşmalarına, yozlaşmaya, başka milletlerin değerlerini benimsemelerine, milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşmalarına yol açmaktadır. Ayrıca Türk Milli Eğitiminin Temel Amaç ve Hedefleri ile de bağdaşmamaktadır. Yukarıda açıklanan gerekçeler nedeniyle, okullarımızda yılbaşı kutlaması, yeni yıl eğlencesi vb. Adı altında bu amaca hizmet edecek hiç bir etkinlik yapılmaması, velilerimizden ve öğrencilerimizden kutlama amacıyla her hangi bir talepte bulunulmaması, yeni yıl kutlamalarını çağrıştıracak süsleme ve semboller kullanılmaması, özellikle bu amaca yönelik olarak eğitim öğretimin aksatılmaması, ortaokul ve liselerde öğrencilerimizin yılbaşı kutlamanın milli ve dini bakımından sakıncaları ile ilgili bilgilendirilmesi hususunda, Gereğini önemle rica ederim” şeklindeydi.
Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, bir açıklama yaparak Özdemir’in yazısına tam destek verdiklerini söyledi. Tunç, konuyla alakalı yaptığı açıklamada,
“Görüldüğü gibi Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet Özdemir, bu yazısında “Milli” olmaya ve “Milli Eğitime” vurgu yaparak Milli kimliğimizi zedeleyecek faaliyetlere sebep olmayalım, yılbaşı kutlama ve eğlencelerine katılmayalım, demektedir.
Sayın Özdemir’in Türk İslam geleneğinde de yeri olmayan “Noel” kutlamalarına dikkat çekerek, kendi adet ve geleneklerimiz varken, bizimle alakası olmayan adetlere fırsat vermeyelim, şeklindeki “Millilik” vurgusu son derece önemli ve takdire şayandır.
Önümüzde bir gerçek var ki bir yıl daha geride kaldı. Bu bir yıl içinde yanı başımızda yüz binlerce kardeşimizin üzerine bombalar yağdı, yüz binlerce kardeşimiz hayatını kaybetti.
Sağ kalanlar da evsiz, barksız, muhacir duruma düştü. Hristiyan âlemindeki yılbaşı kutlamalarının figürü olan “Noel Baba” kültürünün çocukları, İslam Coğrafyasını kan gölüne çevirdi. Hala da çevirmeye devam ediyor. Onlar ve işbirlikçileri yüzünden öz vatanlarında mülteci duruma düşen insanlar yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Vatanlarını terk ederken minik bedeni sahile vuran Aylan bebekler ve kaybolup giden nice canların yürek parçalayan acıları henüz hafızalarda tazeliğini korurken, Ülkemizin doğusunda her gün eli kanlı teröristler tarafından gencecik Asker ve Polislerimiz şehit edilirken ve neredeyse her gün ülkemizin çeşitli yerlerinden ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlar yükselirken, çılgınca kutlama peşinde olanları değil de, kutlama yapmayalım diyen Sayın Mehmet Özdemir’i eleştirmek haksızlıktır.
Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Özdemir’in, anaların ağladığı, evlatların yetim kaldığı şu acı günlerde, kendi kültürümüzle de bağdaşmayan bir kutlama için “yılbaşıdır diye eğlence ve kutlama yapmayalım” şeklindeki hassasiyetini takdirle karşılıyor,
Bu vesile ile 2016 miladi yılının başta cennet vatan Türkiye’miz olmak üzere bütün insanlık için barış ve esenliğe vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
va2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2026 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Akay’dan hastane alanının özelleştirilmesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay; Yenice ilçesindeki eski hastane alanının özelleştirme alanına alınmasının kabul edilemez bir karar olduğunu söyledi.

Bu yaklaşımın yalnızca bir taşınmazın satışa çıkarılması değil,  aynı zamanda kamuya ait değerlerin, plansız ve günübirlik anlayışlarla elden çıkarılmasının açık bir örneği olduğunu savunan Milletvekili Akay, “Bu alan, geçmişte Yenice halkının sağlık hizmetine erişiminde önemli bir rol üstlenmiştir. Bugün ise bu değeri, kamu yararı doğrultusunda yeniden değerlendirmek yerine satışa konu etmek; sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Kamuya ait bir taşınmazın kaderi, yalnızca gelir elde etme hedefiyle belirlenemez” dedi.

“BU ALAN YENİCE HALKININ ORTAK DEĞERİDİR”

Yenice gibi gelişme potansiyeli olan bir ilçede, böyle bir alanın  sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ya da gençlere ve kadınlara yönelik projeler için değerlendirilebileceğini hatırlatan Akay, bu tür yerlerin yerel kalkınmanın ve toplumsal faydanın merkezleri haline getirilebildiğini,  satış yoluyla elden çıkarılmasının uzun vadede telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açacağını söyledi.

Kamu malının  birilerinin tasarruf edeceği sıradan bir mülk olmadığını da belirten Akay, “ Bu alan, Yenice’de yaşayan her bir vatandaşın ortak hakkıdır. Bu hakkın, hangi gerekçeyle ve kimlerin lehine satışa çıkarıldığı ise kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde anlatılmak zorundadır” diye konuştu.

“SORULARIMIZ NETTİR”

Akay; iktidara  “Bu noktada iktidara açıkça soruyorum  Yenice’deki eski hastane alanı neden kamu hizmeti için yeniden planlanmamaktadır? Bu satıştan beklenen kamu yararı nedir? Elde edilecek gelir, Yenice’ye nasıl geri dönecektir? Bu karar alınırken yerel halkın görüşü neden dikkate alınmamıştır?” şeklinde sorular yönelterek, “Bugün yapılacak bir satış, yarın geri dönüşü mümkün olmayan bir kayba dönüşecektir. Kamu taşınmazlarını elden çıkararak bütçe açığını kapatmaya çalışmak, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı değildir. Asıl yapılması gereken; bu alanları üretime, istihdama ve toplumsal faydaya kazandıracak projeler geliştirmektir” şeklinde konuştu.

“BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜLMELİDİR”

Yenice’deki eski hastane alanının özelleştirme listesine alınmasından derhal vaz geçilmelisini isteyen Akay; “ Bu alan, Yenice halkının ihtiyaçları doğrultusunda, kamu yararını esas alan bir anlayışla yeniden değerlendirilmelidir. Bizler, kamu kaynaklarının talan edilmesine de, Yenice’nin değerlerinin yok sayılmasına da izin vermeyeceğiz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacak, Yenice halkının hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin