Samsun’un Çarşamba ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kuşkulu gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen operasyonda, M.K. (18), M.E.A. (21) ve S.K.’nin (19) üst ve araç aramalarında 125,80 gram bonzai (sentetik cannabinoid) ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. İnceleme devam ediyor.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Karabük Merkez ve Safranbolu ilçesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda uyuşturucu ve silah ele geçirildi.
Ekiplerin şüphelilerin üzerinde, eşyalarında, araçlarında ve ikametlerinde yaptığı aramalarda; 3 adet uyuşturucu emdirilmiş çeşitli ebatlarda kâğıt, 6,9 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 2,5 gram metamfetamin, 1 adet sentetik ecza hap, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet şarjör, 8 adet 9x19 mm fişek, 1 adet kelebek tabir edilen bıçak ve 4 uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Ayrıca 4 cep telefonuna inceleme yapılmak üzere el konuldu.
Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Üzerinde kuru sıkı tabanca bulunduran bir şüpheliye ise 11 bin 977 TL idari para cezası uygulandı.
Karabük İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.