ÇANKIRI 2015-2016 yılı Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri için sorunlarla başladı.
Çankırı’da öğrenciler için yetersiz sayıda olan yurt, apart ve oteller geçtiğimiz günlerde dolarken, ev kiraları da neredeyse 2 katına çıktı. Konut sıkıntı yaşayan öğrenciler ve öğrenci velileri isyan bayraklarını açtı.
Uluyazı Kampüsü’nde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde toplanan kalabalık mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Grup adına konuşan Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, öğrencilerin bir an önce barınma sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.
Öte yandan kentte yaşanan otopark sıkıntısı, şehir içi trafiğini durma noktasına getirirken, birçok noktada maddi hasarlı kazalar meydana geldi.
Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıya ilişkin bir açıklamada MHP cephesinden geldi. MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, MHP olarak bu anlamda üzerine düşen ne varsa yapacaklarını belirterek şunları kaydetti:
“Üzülerek belirtmek istiyoruz ki, üniversitemizi büyütmek ve kapasitesini artırmak konusunda çalışan rektör ve idari personelin hızına yetişmekte zorlanan kurumlar nedeniyle mağduriyet yaşayan öğrencilerimiz için Milliyetçi Hareket Partisi olarak her türlü imkanı kullanmamıza rağmen, sıkıntının önü açılamamaktadır. Üniversite heyecanını telaş ve panik yüzünden yaşayamaz hale gelen veliler ve öğrencileri sakinleştirmek öncelikle KYK ve yerel yönetimlere düşmektedir.
Bu paniğin sakinleştirilmesinde aktif rol üstlenmek, Çankırı’mızın misafirperverliğinin de bir göstergesi olacaktır. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.”
KYK’nın öğrenciler için yaptırdığı yeni öğrenci yurdunu henüz kullanıma hazır hale getiremediği bildirildi.


Çankırı’da Öğrencilerin Yurt Çilesi
Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.


