Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2015 06:48 tarihinde yayınlandı
0

Çankırı’da Atık Su Arıtma Tesisi için Toplantı

ÇANKIRI Avrupa Birliği(AB) Entegre Su Projeleri kapsamında planlan hibe altyapı projelerinin Atık Su Arıtma Tesisi için halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Avrupa Komisyonu tarafından IPA altında eş finansmanı sağlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen projenin; Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan Atık Su Arıtma Tesisi ayağındaki ilk toplantısına Belediye Başkanı İrfan Dinç ev sahipliğinde kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Çankırı Belediyesi Çevresel Etki Değerlendirmelerine (ÇED) tabi olmağından Atık Su Arıtma Tesisi’nin yeri, konumu, gürültü ve koku bakımından teknik bilgileri müşavir firma yetkilileri tarafından verilerek konu ile ilgili halkın görüş ve önerileri alındı.
Çankırı Belediyesi’nin içme suyu ve atık su konularındaki altyapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi aşamasında; Aşağıpelitözü köyü hazine arazisinde, Çankırı Belediyesi’ne tahsisi yapılan toplam 97 bin 23 metrekarelik alan içinde, Atık Su Arıtma Tesisi’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Yetkililer projenin izin ve ruhsatlarının alınmasının ardından 2017’de inşaat aşamasına geçilmesini, tesisin de 2019 yılında tamamlanmasını öngörüyor.
Halkın Katılım Toplantısı’nın ikinci ayağı ise projelerin geliştirilmesinin ardından yakın zamanda yapılması planlanıyor. Çankırı ile başlayan bilgilendirme toplantısı, pilot belediye seçilen Bandırma, Niksar, Kastamonu, Kırşehir, Giresun ve Rize ile devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude akademik yazimda dijital cozumler egitimi verildi 9gvwT5iK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin