ÇANKIRI Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri yeni projeleri istişare etmek için bir araya geldi.
Çankırı Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan 10 farklı komisyon şehir için öngörülen yeni projeleri masaya yatırmaya başladı. Yürütme Kurulu Üyeleri hazırladıkları proje taslaklarını Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli’ye sundu. Taslakları diğer üyelerle paylaşan Derelli, projelerin uygulanabilirliği, öncelik sırası ve kente ne ölçüde katkı sağlayacağı ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Kentin sorunlarını farklı kesimlerden dinlemek amacı ile toplantıya üniversite öğrencileri de davet edildi. Gençler, kendilerince eksik gördükleri noktaları Kent Konseyi üyeleri ile paylaştı. Toplantıda sunulan projelerde öncelikli olarak trafik problemi konuşuldu. Trafikteki belirgin aksaklıkların çözümüne ilişkin yeni görüşmelerin ve girişimlerin yapılması kararı alındı. Projelerin kapsamlı görüşülebilmesi ve uygulama konusunda sıkıntıların yaşanmaması için her toplantıda bir projenin yürütme kuruluna sunulmasına karar verildi. Memleketi ekonomi, eğitim, sağlık, kentsel altyapı, güvenlik, kültürel hizmetler ve şehir estetiği açısından kenti yaşanabilir ve güzel bir hale getirmeyi istediklerini belirten Başkan Derelli, Çankırı halkını yeni projeler üretmeye davet etti.


Çankırı Kent Konseyi Yeni Projeler için Toplandı
Yenice’den TTK işçi alımlarına kontenjan çağrısı
Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılması planlanan işçi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakıl, Yenice ilçesinin alım listesinde yer almadığı yönündeki iddiaların kendilerini üzdüğünü ifade etti.
Çakıl, yaptığı açıklamada, Yenice’nin uzun yıllardır maden sektörüne emek veren bir ilçe olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
“Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Yenice Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, Zonguldak TTK ve bünyesinde yapılacağı ifade edilen işçi alımlarını yakından takip etmekteyiz. Ancak edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, Karabük’ün Yenice ilçesinden herhangi bir alım yapılmayacağı yönündeki duyumlar bizleri derinden üzmüştür.”
Yenice’nin maden geçmişine dikkat çeken Çakıl, ilçede yetişmiş çok sayıda maden emekçisinin bulunduğunu belirterek, “Zonguldak ve çevresindeki maden ocaklarında görev yapmış sayısız hemşerimiz, bu mesleğin zorluklarını omuzlamış ve önemli tecrübeler kazanmıştır” dedi.
İşsizliğe de dikkat çeken Çakıl, yapılacak alımların bölge gençleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İşsizlikle mücadele eden gençlerimiz ve bu mesleği icra etmeye hazır tecrübeli vatandaşlarımız için bu alımlar büyük bir umut kaynağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

