blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

CANiK, Samsun’da geleceğin mühendisleri ile bir araya geldi

CANiK’in de bünyesinde bulunduğu Samsun Yurt Savunma’nın (SYS) ana sponsoru olduğu Hezarfen Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Kampı, Türkiye’nin dört bir yanından fen lisesi öğrencilerini Samsun’da buluşturdu.
Türkiye’nin ilk 50 fen lisesinden birer öğrenci ve Samsun’daki fen liselerinden birer öğrenci olmak üzere toplamda 80’e yakın öğrencinin katıldığı etkinlikte geleceğin mühendisleri CANiK’in kalbi SYS üretim tesislerini ziyaret ederek yakından inceleme fırsatı buldular.
Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek öğrenciler, Milli Mücadele’nin ilk adımlarının atıldığı Samsun’da bir araya geldi. Samsun İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi’nin Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapmış olduğu ulusal bir proje olan Hezarfen Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Kampı, 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi.
Türkiye’nin geleceğinin en parlak zihinlerini savunma, havacılık ve uzay teknolojilerine yönlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, BM Global Compact Sürdürülebilirlik Amaçları Nitelikli Eğitim ilkesi çerçevesinde, CANiK’in ana sponsorluğunda Samsun’da misafir edilen 80’e yakın öğrenci; sunum, atölye-laboratuvar çalışmaları, panel, gözlem, söyleşi gibi etkinliklerle gelecekteki kariyer yol haritalarını çizmelerini kolaylaştıracak bilgiler aldı.
CANiK, kampa katılan öğrenci ve eğitmenleri 22 Mayıs’ta fabrikasında ağırlayarak, yüksek teknolojiye sahip üretim tesislerini tanıttı. Öğrenciler, bu etkinlikle hem üretim hattında merak ettikleri hem de CANiK ve SYS Grup şirketlerinin sunduğu kariyer fırsatları hakkında sorularına cevaplar buldu. 24 Mayıs’a kadar süren eğitim kampında fen lisesinde okuyan mühendis adayları, Türk Yıldızları’nın eşsiz gösteri ile de büyülendi.

“Bütün ümidimiz gençliktedir”
CANiK Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral da 19 Mayıs’ta öğrenci ve eğitmenlerle bir araya gelerek konuşma yaptı. CANiK başta olmak üzere SYS Grup şirketleri hakkında bilgiler paylaşan Didem Aral, bu başarının yapması zor ve meşakkatli olduğunun altını çizerek, “Bu başarı, doğru vizyon ve stratejik planı destekleyen, tüm ekosistemi kendi içinde ve tümsel anlamda entegre çalıştırıp, hedeflere ulaşmak için azimle, yüksek motivasyon ile çalışan değerli ekip arkadaşlarımızın eseridir. İyi eğitimli, çalışkan, işinin ehli Türk insanının eseridir. Bu sebeple şirketimiz, Kurumsal Sosyal Sorumluluk komitemizin vizyon ve organizasyonunda, yönetim kurulumuzun tam desteği ile gençlerimize destek olmaya, onlara yol açmaya ve global dünyada, evrensel kimlikleriyle aydınlık geleceğe adım atmalarında ön ayak olmaya, başarımızı, tecrübemizi paylaşmaya devam edeceğiz. Çünkü bütün ümidimiz gençliktedir” dedi.

“Bizler, tam bağımsız Türkiye ve özgürlük için yola çıkan Bandırma Vapuru’nun yolcularıyız”
Didem Aral, “Bizler, 16 Mayıs 1919’da İstanbul Galata rıhtımından, tam bağımsız Türkiye ve özgürlük için yola çıkan, umut ve mücadele ile dolu, Bandırma Vapuru’nun yolcularıyız. Bizler 2232 sene önce Metehan’ın kadim törelerle kurduğu ilk Türk devletinin, şanlı Osmanlı’nın ve ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünyada bir benzeri olmayan muazzam mücadele ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin evlatlarıyız. Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru ilelebet yürümeye, en yüksek teknoloji ile büyük katma değer oluşturmaya, her daim araştırmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Bu cennet vatanı bizlere armağan eden, bu ulvi amaç uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi, gazilerimizi, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını huzurunuzda bir kez daha minnet ile anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin