Reklam
Reklam
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin