Reklam
Reklam
zzzzz
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Şubat, 2026 12:28 tarihinde yayınlandı
0

Çakıl: “Orman köylüsü kan kaybediyor”

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Yenice’de geçimini büyük ölçüde orman faaliyetlerinden sağlayan esnaf ve orman emekçilerinin artan maliyetler karşısında zor günler geçirdiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Çakıl yaptığı açıklamada, Yenice’nin varlığını ve ekonomik yapısını büyük ölçüde ormana dayandıran bir ilçe olduğuna dikkat çekti. Nesiller boyu ormanla iç içe yaşayan köylülerin kesim, sürütme ve nakliye işleriyle hem ülke ekonomisine hem de bölge istihdamına katkı sunduğunu vurgulayan Çakıl, gelinen noktada orman emekçilerinin ciddi bir mağduriyet içinde olduğunu ifade etti.

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığını dile getiren Çakıl, “Mazot, yedek parça, bakım giderleri, işçilik ve temel yaşam maliyetleri katlanarak yükseliyor. Buna rağmen orman emekçisinin aldığı nakliye, kesim ve sürütme fiyatları düşüyor. Emeğin karşılığı her geçen gün biraz daha eriyor. Bu şartlar altında üretim yapmak ve geçimi sağlamak neredeyse imkânsız hale geldi” dedi.

Orman köylüsünün borçla iş yapar duruma geldiğini ve birçok emekçinin mesleğini bırakma noktasına geldiğini belirten Çakıl, yaşanan sürecin yalnızca bireysel değil, ilçenin tamamını ilgilendiren bir sorun olduğunun altını çizdi. Çakıl, “Orman köylüsü biterse Yenice’de üretim durur, göç artar, ekonomi zayıflar. Bugün yaşanan tablo açıkça göstermektedir ki Yenice her gün biraz daha kan kaybediyor” ifadelerini kullandı.

Başta Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlar ve siyasi yetkililere seslenen Çakıl, günümüz ekonomik şartlarına uygun, adil ve sürdürülebilir fiyat politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Çakıl, “Orman emekçisinin alın teri korunmalı. Aksi takdirde yarın bu işleri yapacak ne usta kalır ne de köylü” dedi. Açıklamasının sonunda orman köylüsünün taleplerine değinen Çakıl, “Yenice orman köylüsü lütuf değil, emeğinin hakkını istemektedir. Bu ses artık duyulmalı, bu mağduriyet giderilmelidir. Yenice’nin geleceği, orman köylüsünün ayakta kalmasına bağlıdır” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda nafaka anlasmazligi yuzunden esinin evine kursun yagdiran koca yakalandi 97uwZ28f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı

Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.

Kaçtığı yerde yakalandı

Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin