Reklam
Reklam

Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı Temeli Atıldı

Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2023 14:07 tarihinde yayınlandı
0

Hayırsever İş İnsanı Soner Özbey ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse arasında imzalanan protokolün ardından Safranbolu Belediyesi Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Cagil Gulec Ozbey Hayir Carsisi Temeli Atildi2

Emek Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde yer alacak modern ve daha geniş kapsamlı hayır çarşısı için daha önce hayırsever İş İnsanı Soner Özbey ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse arasında protokol imzalanmıştı. Aslanlar mevkiinde yer alan Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı imzalanan protokolün ardından geçici bir süreliğine harmanlar mevkii Bağlarbaşı Mahallesi’ne taşındı. Safranbolu halkının ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veren hayır çarşısı artık yeni yüzü ile modern binasında hizmet verecek. Emek Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde yapımına başlanacak olan Safranbolu Belediyesi Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı için temel atma töreni yapıldı.

Cagil Gulec Ozbey Hayir Carsisi Temeli Atildi1 jpg

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse törende yaptığı konuşmada  ‘’Projesinden yapımına emeği geçen tüm ekiplere çok teşekkür ediyorum. Elbette ki en büyük teşekkürü de bağışçımıza yapıyoruz. Safranbolu bütçesi yerine, bağışçılarımızın Safranbolu’ya eser bırakmaları adına biz bu birliktelikleri oluşturuyoruz. Bu birliktelikten de Safranbolu’ya bu güzel bina kalacak” dedi.

Okunan duanın ardından Başkan Elif Köse’nin butona basması ile hayır çarşısının ilk harcı döküldü  Binanın önümüzdeki yıl içerisinde açılışı yapılarak hizmete girmesi bekleniyor. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yağmur suyu borusuna sıkışan yavru kedi uzun uğraşlar sonrasında kurtarıldı

yagmur suyu borusuna sikisan yavru kedi uzun ugraslar sonrasinda kurtarildi QrgD5hmd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bir binanın yağmur suyu tahliye borusuna sıkışan yavru kedi, iki arkadaşın müdahalesiyle kurtarıldı.

İlçede yaşayan Abdullah Zehiroğlu, sabah saatlerinde markete girmek üzereyken bir binanın yağmur suyu tahliye borusundan gelen sesi fark etti. Boruyu kontrol eden Zehiroğlu, yavru bir kedinin içeride sıkıştığını gördü.

Kediyi bulunduğu yerden çıkaramayan Zehiroğlu, arkadaşı Enes Kasap’tan yardım istedi. Olay yerine gelen Kasap ile birlikte boruyu yerinden söken iki arkadaş, yavru kediyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Boruyu dikkatlice bulunduğu yerden çıkaran Zehiroğlu ve Kasap, yankeski yardımıyla plastik boruyu keserek yavru kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. Sağlık kontrolü için veterinere götürülen yavru kedinin tedavisine başlanırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen kurtarma anları, sosyal medyada paylaşılmasının ardından kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

Abdullah Zehiroğlu, kurtardıklarını kedinin durumunun iyi olduğunu belirterek “Markete giderken gözüme siyah bir şey takıldı. İlk önce ne olduğunu anlayamadım. Yanına yaklaştığımda bir kedinin olduğunu ve nefes aldığını fark ettim. Hemen arkadaşımı arayıp onu kurtarmamız gerektiğini söyledim. Sonrasında kediyi kurtardık. İşe geç kalmıştım. Patronuma durumu izah ettiğimde anlayışla karşıladı. Enes Kasap isimli arkadaşıma da teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü o hak ediyor. Kediyi kurtardıktan sonra veterinere gittik. Orada tedavisi yapıldı. Şuanda durumu iyi” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin