Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2024 08:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bu köyde 31 yıldır kar voleybolu oynanıyor

Gümüşhane’de 2 bin 100 metre rakımlı Yenice köyünde 31 yıldır her kış mevsiminde köyün yaşlı ve gençleri her hafta sonu kar voleybolu oynuyor.
Gümüşhane merkezine 43 kilometre uzaklıktaki 2 bin 100 metre rakımlı Yenice köyü 31 yıllık kar voleybolu geleneğine ev sahipliği yapıyor. Köyün gençleri ve yaşlılarının birlikte hazırladıkları voleybol sahasında oynadıkları kar voleybolu zorlu mücadelelere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl gerçekleşen müsabakalarda tartışmalı pozisyonlar için Video Hakem Uygulamasını da getiren köy sakinleri, hem eğlenceli zaman geçiriyor hem de spor yapıyor. Genciyle yaşlısıyla 31 yıllık geleneği uzun yıllar sürdürmek isteyen köylüler, kendileriyle maç yapmak isteyen takımları da köylerine bekliyor. Seyircilerin de yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda yaşlılar gençlere taş çıkarırken zaman zaman karlı zemine düşen sporcular renkli görüntüler oluşturuyor.

Bayram Durdu: "Genciyle, yaşlısıyla hep beraber oynuyoruz"
31 yıllık geleneğe ilginin yoğun olduğunu söyleyen Yenice Köyü Muhtarı Bayram Durdu, "Kar voleybolu olarak yıllardır düzenliyoruz. Genciyle, yaşlısıyla yıllardır hep beraber oynuyoruz. Bu sene katılım biraz daha yoğun oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden de geldiler, teşekkür ediyoruz. Belediye başkan adayı ve milletvekili de geldi. İzmit ve Ankara’dan da gelenler oldu. Biz burada doğup, büyüdüğümüz ve yıllardır oynadığımız için alışkınız, üşümüyoruz. Oynayan da ısınıyor zaten. Karı biz önce çiğniyoruz, zemini düzeltiyoruz. Burada yatıp, kalkıyoruz, yuvarlanıyoruz salonda yapamayız bunları o zevki de tadıyoruz burada" dedi.

Orhan Durdu: "Köyümüzde olmayan spor yok"
Karda voleybol oynarken hiç zorlanmadıklarını aktaran Orhan Durdu, "Bu etkinliğimiz normalde 1986 yılında başladı ama geleneksel hale gelmesi 1993’lü yıllarda oldu. Bizim köyümüzde olmayan spor yok. Voleybol, kayak, futbol, badminton ve tenis oynadık. Fakat bunlar fazla sürmedi, futbol ve voleybol devam etti. Zor olmuyor, alıştık zaten. Futbolu da karda oynuyorduk. Burada zaten sürekli kar olduğu için başka şansımız yok" diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli antrenör Mehmet Safa Ekicioğlu da, "Yenice köyünde 2 bin 100 rakımda güzel bir voleybol etkinliği gerçekleştirdik. Köyün sakinleri bizi çok güzel karşıladılar, gayet güzel bir etkinlik oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak biz bu tür etkinliklere sürekli destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan etkinliğe katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ve MHP heyeti de Yenice köyü sakinleriyle birlikte voleybol oynadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Tapulu arsam” diye yolu beton duvar ile kapatınca mahalleli isyan etti

Samsun’da bir kişi yeni satın aldığı yerden geçen yolu tapulu toprağı olduğu için beton istinat duvarı ile kapatınca mahalle sakinleri isyan etti.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’de ikamet eden Salim Yaman, konutunun yanındaki arsayı da satın aldı. Mahalle yolunun tapulu yerinden geçtiğini belirten Salim Yaman, müteahhit ile anlaşarak toprağına bina yapmak istedi. Belediye ile görüşen Yaman, yolu beton istinat duvarı ile araç ve yaya trafiğine kapattı. Akşam işten konutlarına dönen mahalle sakinleri, yolun duvar ile kapatıldığını görünce karara reaksiyon gösterdi. Ellerinde, yıllar evvel eski mülk sahibinden yolu para karşılığında satın aldıklarına dair senet bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, yolun açılması için gece geç saate kadar duvarın yanında toplanıp reaksiyon gösterdi. Polisler vatandaşların haklarını hukuksal taraftan aramalarını ve meskenlerine gitmelerini istedi.

"Burası yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinlerinin kullandığı yoldur"
Çatalarmut Mahallesi Muhtarı İdris Güdeloğlu yaptığı açıklamada, "Burası yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinlerinin kullandığı yoldur. Buranın birinci sahibi olan Mehmet Dolgun abimiz tapusu şahsi kendine ilişkin iken mahalle sakinlerinde muhakkak bir fiyat bedel alarak ’3 metreye 15 metre yol bırakayım, geçiş hakkın olsun’ diye burayı yol bırakmış. Mahalle sakinleri razı olmuşlar. Parasını ödemişler. Buranın bedelini ödemişler. Mehmet bey öldükten sonra varisleri bir öbür şahsa satıyor. Satıldıktan sonra alan şahıs ölçümünü yaptırıyor. Burası benim tapulu arazim diyerek bu istinaf duvarı ile kapatıyor. Vatandaşların yolu şu anda kapalı. Vatandaşların da ellerinde imzalı senetleri var. Vatandaşlar bu yolun kapanmasını istemiyor. Bu yol şu anda kapalı. Vatandaşlar mağdur. Buradaki yolun tekrar açılmasını belediyemizden, ilgililerden bu yolun açılmasını ve vatandaşların kullanılmasını rica ediyorum" diye konuştu.
Kapattığı yolun tapulu toprağı olduğunu söyleyen Salim Yaman, "Komşu yerini satışa çıkardı. Tapu komşumuz ’370 metrekare yer var planlı projeli bunları satmak istiyoruz’ dedi. Yer hacizliydi. 3 tane haciz vardı. Ben 3 hacizi ödedim. 370 metrekare yeri aldım. Vatandaş da buradan geçiyordu. Bu yeri de alınca bizim tapular birleşti. Müteahhit ile görüşüp mutabakat yaptım. Müteahhit 2 dükkan ve 4 dairen olur dedi. Burayı da çevirmemiz gerekiyordu. Binamın etrafını çevirdim ve müteahhit ile muahede yaptım. Ben burada halkımı severim 25-30 yıldır kapı komşuyuz. Evvel belediyeye gittim. Belediye fen işleri imar kısmı ’burası haklı tarafından senindir istediğin vakit beton dökerek çevirebilirsin’ dedi. Bizde beton döküp çevirdik" biçiminde konuştu.
Vatandaşlar polisin ikazları üzerine dağılarak meskenlerine gitti.

Bizi sosyal medyadan takip edin