Brezilyalı kahveseverin durağı Safranbolu oldu - Karabük Haber Postası
pppppppppppppppppppp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2025 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Brezilyalı kahveseverin durağı Safranbolu oldu

 Brezilya’da Türk kahvesi tutkusu ile yola çıkan Adriana Gomes, Türkiye’nin ilk Kahve Müzesi’ni ziyaret etmek için Safranbolu’ya geldi.
Kahve denince akla gelen ülkelerden biri olan Brezilya’dan yola çıkan bir kahvesever, Türk kahvesinin izini sürerek Karabük‘ün Safranbolu ilçesine geldi. Brezilya’da Türk kahvesi ve geleneksel Türk tatlılarının sunulduğu bir kafe işleten Adriana Gomes, kahveye olan tutkusunun izinde Türkiye’nin ilk Kahve Müzesi’nin bulunduğu Safranbolu’yu ziyaret etti. Safranbolu Türk Kahve Müzesi’nin kurucusu Semih Yıldırım ile bir araya gelen Gomes, Türk kahvesinin asırlara dayanan geçmişini, pişirme tekniklerini ve kültürel önemini yerinde öğrendi.
“Brezilya kahvesiyle büyüdüm ama Türk kahvesi bambaşka bir dünya açtı bana” diyen Gomes, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Türk kahvesi geleneğinin kendisine ilham verdiğini belirtti. Semih Yıldırım ise, Gomes’in ziyaretinin Türk kahvesinin dünya üzerindeki etkisini gösterdiğini ifade ederek, “Türk kahvesi yalnızca bir içecek değil, dostluğun, sohbetin ve kültürün simgesidir” dedi.
Safranbolu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşen buluşma, kahvenin sınırları aşan ortak bir kültür dili olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin