Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), kent genelinde 170 noktada bulunan 512 kamera ile 7 gün 24 saat kesintisiz güvenlik sağlıyor. Şube Müdürü Komiser Şefik Tekin, “Olay anında telsiz aracılığıyla ekiplere bilgi verilerek anında müdahale ediliyor” dedi.
Bolu’da KGYS, 2010 yılında 30 noktada 30 kamera ile hizmet vermeye başlamıştı. 2024 itibariyle sistem 170 noktada 512 kameraya ulaştı. İl merkezi ve ilçelerde toplam 442 KGYS ve 70 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamerası bulunuyor. Bu kameralarla şehir, polis ekipleri tarafından titizlikle izleniyor. Olumsuz durumlarda, haber merkezindeki polisler telsizle sahadaki ekiplere anında bilgi vererek müdahaleyi sağlıyor.
30 noktadan, 170 noktaya ulaşıldı
Şube Müdürü Şefik Tekin, sistemin işleyişi hakkında şu bilgileri verdi:
“Bolu il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere kent güvenlik yönetim sistemimiz 2010 yılında 30 noktada 30 kamerayla faaliyete başlamış, şu an itibariyle 170 noktada 512 kamerayla halkımızın huzuru ve asayişin temini için hizmet vermektedir. Noktalarımızın sayıları, çalışmamızın gelişmesiyle birlikte gün geçtikçe artmaktadır”
“Telsiz marifetiyle ekiplere bilgi veriliyor”
Haber merkezine düşen ihbarların telsiz marifetiyle sahadaki ekiplere bildirildiğini belirten Müdür Tekin, “Türkiye genelinde bildiğiniz gibi 112 acil çağrı merkezleri kuruldu. Herhangi bir olay olduğunda vatandaşlarımız 112 acil ihbar hattını arayarak, olayı biz görevlilere veya ilgili kurumlara bildiriyor. Örneğin, bir trafik kazası meydana geldiğinde vatandaş 112’yi aradığında, 112’deki arkadaşlar ihbarı alıp değerlendirerek ilgili kurumlara yönlendirir. Burada emniyeti ilgilendiren bir konu olduğunda, 112’deki ihbar bizim haber merkezimize düşer. Buradaki personelimiz, hemen KGYS görüntülerimizden olayın olduğu yere odaklanarak, sahadaki ekiplere telsiz marifetiyle olayı bildirerek, müdahale eder” dedi.
“Görüntüler depolanıp, gerektiğinde izlenmektedir”
Tekin, merkezdeki ekiplerin 7/24 görev başında olduğuna dikkat çekerek, “Haber merkezimizde görevli personeller, 24 saat boyunca haftanın 7 günü KGYS kameralarından tüm ilimizi izleyerek şüpheli durumlarda sahadaki ekiplerimize bilgi verir. Tüm önemli noktalarda, her yerde KGYS noktalarımız bulunmaktadır. Şehrimiz her noktadan izlenmektedir. KGYS görüntüleri, depolama merkezimizde bir aya yakın süreyle saklanmaktadır. Gerekli durumlarda bu görüntüler izlenip, müdahaleler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.


Bolu’da polisten habersiz kuş uçmuyor: 170 noktada 512 kamera
Veysel Bilen: “Kulübümüz istemediği sürece oyuncu satmamız söz konusu olamaz”
SAMSUN (İHA) – Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, kadrolarını büyük ölçüde korumak istediklerini ve istemedikleri sürece oyuncu satmayacaklarını söyledi.
Kurban Bayramı’nın 3. gününde Samsunspor Kulübü, geleneksel bayramlaşma programında taraftarlarla bir araya geldi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda taraftar katılırken, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri tarafından taraftarlara çikolata ve meyve suyu ikram edildi.
“Kulübümüz istemediği sürece oyuncu satmamız söz konusu olamaz”
Samsunspor’un gelecek hedeflerinden bahseden Veysel Bilen, “Henüz geçen sezonun yorgunluğunu üzerimizden atmış değiliz. İnşallah bayramdan sonra hocamızın verdiği rapor doğrultusunda, başkanımızın liderliğinde, transfer komitemiz, futbol direktörümüz, teknik direktörümüz ve dış ilişkiler direktörümüzle beraber çalışmalar yoğun bir biçimde sürecek. Giden oyuncularımızın yerine yapılacak takviyeler ve kadromuzu güçlendirmek adına takviyeler yapılacak. Hedeflerimizi yakalayabilmek adına mutlaka 6-7 tane, öyle zannediyorum ki kadromuza katılan oyuncu olacak. Mevcut kadromuzu büyük bir aksilik olmazsa muhafaza etmek istiyoruz. Ama unutulmamalıdır ki her dönem bizim oyuncularımıza da dışarıdan talipliler olacaktır. Değerini bulan oyuncu mutlaka satılır. Onun yerine yeni oyuncu da alınabilir. Ama şu bilinmelidir ki kulübümüzün istemediği, başkanımızın istemediği sürece Samsunspor’dan herhangi bir oyuncuyu satmamız söz konusu olamaz” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren bayramlaşma programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

