Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da birinci defa düzenlenen “Ultra Abant Koşusu”na 600 sportmen katıldı

Bolu’da birinci kez düzenlenen 4 farklı parkurdan oluşan ‘Ultra Abant Koşusu’ 600 atletin iştirakiyle gerçekleştirildi.
Doğasıyla isminden kelam ettiren Bolu’nun tabiat olağanüstüsü Abant Gölü Ulusal Parkı 600 atlete mesken sahipliği yaptı. Bolu’da birinci kez düzenlenen ‘Ultra Abant Koşusu’ ağır ilgi gördü. 4 farklı parkurdan oluşan koşuda, 6 kilometre göl koşusu, 18 kilometre Orman Koşusu, 33 kilometre Nilüfer Çiçeği Koşusu ve 62 kilometre de Ultra Abant Koşusu yer aldı. Atletler geniş parkur alanlarında kıyasıya çaba etti.

“Yaklaşık 600 sportmen, bu tabiat cennetinde bizlerle birlikte oldular”
Ultra Abant Koşusunun düzenlenmesinde öncü olan Polat Dede, “Ultra Abant yarışını bu sene birinci defa, Abant Gölü Ulusal Parkı’nda düzenledik. Bu sene yaklaşık 600 atlet, bu tabiat cennetinde bizlerle birlikte oldular. Buraya gelen atletlerimize çok teşekkür ediyoruz. İnanılmaz bir yarıştı. Bizim yarışımız bu sene 4 farklı parkurda yapıldı. 6 kilometre Göl Koşusu, 18 kilometre Orman Koşusu, 33 kilometre Nilüfer Çiçeği Koşusu ve 62 kilometre de Ultra Abant Koşusu yer aldı. Yaklaşık 600 atlet iştirak sağladı. Biz başlangıç yaptık, önümüzdeki yıllarda buradaki sayıyı bin 500 şahıslara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Koşuya katılan bir bayan sportmen ise, “Çok hoş ve keyifliydi. Abant parkuru çok hoş herkese tavsiye ederim. Devamlı koşuyorum, buranın çok hoş bir tabiatı, patikası var. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de Türk Mutfağı lezzetleri görücüye çıktı en fazla ilgiyi çay aromalı baklava çekti

Türk Mutfağı lezzetlerinin sergilendiği Rize’de çaylı baklava ilgi odağı oldu.
Rize’de Türk mutfağı haftası vesilesiyle Rize Çay çarşısında tüm ilçelerin iştirakiyle aktiflik düzenlendi. Düzenlenen aktiflikte Rize’ye has pepeçura tatlısı, Çayeli kuru fasulyesi, Derepazarı pidesi, Laz böreği ve korkotalı etli sarması ön plana çıktı. Aktifliğin gözdesi ise Kalkandere Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından tanımı geliştirilen ‘Yeşil çay pudralı baklava’ oldu. Rize protokolünün ve halkın iştirakiyle konuklara yöresel ve meşhur yiyecekler tanıtıldı.

Derepazarı pidesi peyniri ile farklı
Etkinlikte Osmanlı mutfağının da yer aldığını tabir eden Gülsüm İslamoğlu "Biz hem İstanbul saray mutfağında çalıştık hem de Osmanlı mutfağında çalıştık. İçli köftemizden, vişneli yaprak sarmamızdan, su böreğimizden ve baklavamızdan ötürü dört çeşit eserle bugün buradayız. Biz mutfak olarak hem Antep hem Osmanlı mutfağı çalışıyoruz bu noktada. Hem bayanlarımız her mutfağı öğrensinler birebir vakitte da yalnızca yöresel yemeklerden fazla tüm mutfağa hakim olsunlar istiyoruz" dedi.
Rize’nin Derepazarı ilçesinin meşhur pidesinin organik oluşuna dikkat çeken Ahmet Samangül "Derepazarı pidesi Rize’ye özel has eserlerle peynir, kavurma ve özel pişirme tekniğiyle yaptığımız kıymamızla bir arada ve özel hamurumuzla, odun ateşiyle yanan taş fırınımızda ağır ateşte pişen pidemizdir. Peynirimiz büsbütün doğal, katkı ve kollayıcı unsur olmayan bir peynirdir" tabirlerini kullandı.

Çay aromalı baklava
Etkinlikte dikkat çeken bir öbür eser ise ‘Çay aromalı baklava’ oldu. Hamuruna katılan yeşil çay pudrası ile yapılan baklava herkesin ilgisini çekti. Yeşil çay pudrasından yaptıkları tatlıları giderek arttırdıklarının altını çizen Kalkandere Halk Eğitimi Müdürlüğü Usta Öğreticisi İrem Öztürk "Bildiğimiz baklava hamuruyla yapılıyor içerisine çay pudrası ekliyoruz. Bu sene burma halinde de denedik çaylı baklavamızı, içerisinde fındık ve ceviz var, hamurunda ise çay pudrası var. Ağızda birinci tatlı bir tat sonrasında boğazda hafif yakan bir tat bırakıyor, deneyen beşerler beğeniyor tekrar denemek istiyor" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin