Reklam
Reklam
bolu belediyesi yangin raporunu 1 milyon liraya verecek EhEvLuQU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Bolu Belediyesi, “yangın raporunu” 1 milyon liraya verecek

Bolu Belediye Meclisi’nde alınan kararla, mücavir alan dışındaki işletmelere itfaiye yangın raporunun 1 milyon lira karşılığında verileceği açıklandı. Karara reaksiyon gösteren AK Parti’li Meclis Üyesi Nadi Okur, fiyatın yüksekliğini eleştirdi.

Bolu Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısı, Lider Tanju Özcan Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen 2025 yılı gelir tarifesi kapsamında, itfaiye müdürlüğüne ilişkin fiyatlandırma tablosunda değişiklik yapıldı. Karara nazaran, Bolu Belediyesi, mücavir alan dışındaki işletmelere itfaiye yangın raporunu 1 milyon lira karşılığında verecek.

Meclis üyesinden tepki

Yangın raporu için belirlenen 1 milyon liralık fiyat, AK Parti’li Meclis Üyesi Nadi Okur’un reaksiyonuna neden oldu. Okur, bu fiyatın kabul edilemez olduğunu belirterek, 10 yataklı bir işletmeyle 100 yatak kapasiteli bir tesisin birebir fiyatı ödemesinin adil olmadığını vurguladı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan ise mücavir alan dışındaki işletmelerin yangın raporu talep etmesi halinde bu fiyatın uygulanacağını belirtti. Özcan, “Biz yangın yeterlilik verilmesi konusunda monopol değiliz. Belediye hudutları içerisinde bu türlü bir talep olursa yerine getiririz. Belediye mücavir alanı dışında bir yangın hadisesi yaşadık. Örneğin, mücavir saha dışında olan Kartalkaya’daki otel bizden yangın uygunluk raporu istiyor, vermiyoruz. Arkadaşlarımız uygun raporu vermediği halde içerde, tutuklu. Burada ruhsatı sen vermemişsin, buralarda rastgele bir tadilat yapılmış mı, haberin olmayacak. Sen burayı kontrol yetkisine sahip olmayacaksın. Ondan sonra Bolu Belediyesinden hesabını sormaya kalkacaksın. O vakit bizden hesap sorulacaksa, bizden bu türlü bir şey talep ediyorsan ’Biz vermeyiz’ demiyoruz. Şu anda Bolu Belediyesi dışında 11 itfaiye müdürlüğü daha var. Fiyatımızı fazla bulan mücavir saha dışındaki işletmeler gidip başka belediyelerden talepte bulunabilirler. Bu hususta yasal mani bulunmamaktadır” sözlerini kullandı.

CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen karar doğrultusunda, itfaiye yangın raporunun fiyatı 1 milyon lira olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin