Reklam
Reklam
bolu belediyesi yangin raporunu 1 milyon liraya verecek EhEvLuQU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Bolu Belediyesi, “yangın raporunu” 1 milyon liraya verecek

Bolu Belediye Meclisi’nde alınan kararla, mücavir alan dışındaki işletmelere itfaiye yangın raporunun 1 milyon lira karşılığında verileceği açıklandı. Karara reaksiyon gösteren AK Parti’li Meclis Üyesi Nadi Okur, fiyatın yüksekliğini eleştirdi.

Bolu Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısı, Lider Tanju Özcan Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen 2025 yılı gelir tarifesi kapsamında, itfaiye müdürlüğüne ilişkin fiyatlandırma tablosunda değişiklik yapıldı. Karara nazaran, Bolu Belediyesi, mücavir alan dışındaki işletmelere itfaiye yangın raporunu 1 milyon lira karşılığında verecek.

Meclis üyesinden tepki

Yangın raporu için belirlenen 1 milyon liralık fiyat, AK Parti’li Meclis Üyesi Nadi Okur’un reaksiyonuna neden oldu. Okur, bu fiyatın kabul edilemez olduğunu belirterek, 10 yataklı bir işletmeyle 100 yatak kapasiteli bir tesisin birebir fiyatı ödemesinin adil olmadığını vurguladı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan ise mücavir alan dışındaki işletmelerin yangın raporu talep etmesi halinde bu fiyatın uygulanacağını belirtti. Özcan, “Biz yangın yeterlilik verilmesi konusunda monopol değiliz. Belediye hudutları içerisinde bu türlü bir talep olursa yerine getiririz. Belediye mücavir alanı dışında bir yangın hadisesi yaşadık. Örneğin, mücavir saha dışında olan Kartalkaya’daki otel bizden yangın uygunluk raporu istiyor, vermiyoruz. Arkadaşlarımız uygun raporu vermediği halde içerde, tutuklu. Burada ruhsatı sen vermemişsin, buralarda rastgele bir tadilat yapılmış mı, haberin olmayacak. Sen burayı kontrol yetkisine sahip olmayacaksın. Ondan sonra Bolu Belediyesinden hesabını sormaya kalkacaksın. O vakit bizden hesap sorulacaksa, bizden bu türlü bir şey talep ediyorsan ’Biz vermeyiz’ demiyoruz. Şu anda Bolu Belediyesi dışında 11 itfaiye müdürlüğü daha var. Fiyatımızı fazla bulan mücavir saha dışındaki işletmeler gidip başka belediyelerden talepte bulunabilirler. Bu hususta yasal mani bulunmamaktadır” sözlerini kullandı.

CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen karar doğrultusunda, itfaiye yangın raporunun fiyatı 1 milyon lira olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zihinsel engelli kizina istismari ogrenince kalbi buna dayanmayan anne icin savsat halki bir araya 9gaPzAt4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi

Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.

Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.

Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin