Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2022 13:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bisiklet tutkunu çiftin 60’ıncı durağı Karabük oldu

Türkiye'de bisiklet kullanımını arttırmak için birçok il gezen Selçuk Bisiklet Topluluğu üyesi Ayşe (49) ve Adnan Barım (61) çiftinin 60’ıncı durağı Karabük oldu. “Pedal pedal Anadolu“ sloganı ile yola çıkan Ayşe ve Adnan Barım çifti bisiklet kullanımını çoğaltmak, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak için şehir şehir geziyorlar. 19 Mayıs’ta yola çıkan çiftin 60’ıncı durağı Karabük oldu. Selçuk Bisiklet Topluluğu üyesi olan çift iki gün boyunca kenti gezdikten sonra Bartın’a geçecek. Gazetecilere konuşan Ayşe Barım, “Dün Kastamonu’yu gezdik, bugünde Karabük’e geldik. Safranolu’yu ve ardından Bartın’ı gezeceğiz. Böyle yaparak ülkemizi geziyoruz. Görenler ‘Bu kadar eşyayla zor değil mi?’ diye soruyorlar. Tabii ki de zor oluyor. Ayaklarım ve bacaklarım çizikler içerisinde ama biz seviyoruz bunu. Doğayı ve insanlarla konuşmayı seviyoruz” dedi. Bisikletlerle şehirleri gezerek oranın kültürlerini ve tarihlerini öğrendiklerini ifade eden Barım, Türkiye’nin her yerinin görülmeye değer güzellikte olduğunu söyledi. Bisiklet kullanımının şehirlerarası yollarda güzel olduğunu, şehir içine geldiklerinde zorlandıklarını aktardı. “Amacımız şehir içinde bisiklet kullanımı çoğaltmak” 12 yıldır eşiyle birlikte bisiklet kullandıklarını kaydeden Adnan Barım, “8-9 yıldır da Dünya Bisiklet Kulübüne üyeyiz. Dünyanın her yerinden gelen bisikletçiyi evimizde misafir ediyoruz. Amacımız şehir içinde bisiklet kullanımı çoğaltmak. Emekli insanları kahve köşelerinden kurtarmak ve çocuklarımızı spora teşvik etmek” diye konuştu. Karabük ‘ün gezdikleri iller arasında 60’ıncı il olduğunu belirten Barım, “Her yıl 30-45 gün bir rota çiziyoruz. O rotalarda geziyoruz. Her tarafta arkadaşımız oluyor. Bisikleti seviyoruz. Bisiklet aşk ve sevdadır. Herkes bisiklet kullanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin