Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BİRUS projesine Riyad’da yoğun ilgi

BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki BİRUS projesi Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Uğraş Mukavelesinin (COP16) Riyad’da düzenlenen toplantısında tanıtıldı.
Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Çaba Kontratı Taraflar Konferansı (COP16), bu yıl Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’da gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletlerin (BM) Çölleşme ile Uğraş Mukavelesine taraf ülkelerin iştirakiyle gerçekleştirilen tertipte Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Mutabakatı kapsamında desteklenen projesi de tanıtıldı.
BİRUS proje ekibinden Bartın Orman Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu tarafından yapılan sunumda “İklim Değişikliğine Ahenk Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” başlıklı proje kapsamındaki çalışmalar aktarıldı. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Uğraş Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ile birlikte Türkiye’den geniş iştirakin olduğu toplantılarda proje kapsamında uygulamalar ilgiyle takip edildi.
Prof. Dr. Ateşoğlu, iklim değişikliğinin bugün global manada karşı karşıya olunan en büyük çevresel problemlerden biri olduğunu söz ederek, BARÜ’nün Bartın Valiliği Vilayet Özel Yönetimi ve Bartın Belediyesinin paydaşı olduğu projeyle örnek uygulamaları hayata geçirdiğinin altını çizdi.
İklim değişikliğine ahenk ve dayanımda mahallî seviyede atılan adımların temel kıymette olduğunu da kaydeden Ateşoğlu, “Bartın özelinde gerçekleştirilen çalışmalar iklim değişikliğine ahenk ve dayanım noktasında ulusal gayelere katkı sunmaktadır. Disiplinler ortası bir çalışma prensibiyle akıllı sistemler kullanılarak ilerleyen uygulamalar değişen iklim kaidelerine adaptasyon için bedelli bir vizyon sunuyor. Bu çerçevede iş birliği içerisinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Ateşoğlu, program kapsamında iştirakçilerin sorularını da cevaplayarak mühendislik, şehircilik, peyzaj, turizm ve sanayi başta olmak üzere farklı disiplinlerde ilerleyen aktiviteler hakkında bilgiler verdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 22:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Tunç: “Tüm hedefimiz ülkemizi Türkiye Yüzyılı’nda dünyanın en güçlü ülkesi yapmaktır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin terörsüz bir döneme adım attığını belirterek, "Tüm hedefimiz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle etnik kökeni ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe ülkemizi Türkiye Yüzyılı'nda dünyanın en güçlü ülkesi yapmaktır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli ziyaretler için geldiği Karabük'ün Yenice ilçesinde il ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç ile Belediye Başkanı Sertaş Karakaş'ı ziyaret eden Bakan Tunç, daha sonra Yenice Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Tunç, burada yaptığı konuşmada, "Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültüre, adalete, güvenliğe varıncaya kadar insanımızı güçlendirmek için geçtiğimiz 22-23 yılda büyük yatırımlar hayata geçirdik. İnsan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Bu yılı Aile Yılı ilan ettik. Ailelerimizi güçlendirmemiz lazım. Aileleri tehdit eden birtakım sapkın akımlardan çocuklarımızı, ailelerimizi korumamız lazım. Bununla ilgili gerek yasal, gerek uygulamaya yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Aile güçlü olacak ki toplum güçlü olsun. Toplum güçlü olduğunda da ülke olarak hep beraber güçlü olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız"

"Ülkemizin önü açık ve terörsüz bir Türkiye'ye adım atıyoruz" diyen Tunç, "İç cephemizi güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. 40 yıldan bu yana terörle mücadele eden bir ülkeyiz. 40 yıldan bu yana çok büyük kayıplar yaşadık, şehitler verdik. O şehitlerimiz sayesinde bugün bu iftarımızı, bu sofrayı sizlerle beraber paylaşabiliyoruz. Onlar sayesinde, onlar canları pahasına bu ülkenin birlik, bütünlüğünü koruma, sınırlarını koruma pahasına canlarını feda ettiler ve biz şehitlerimiz sayesinde bugün buradayız. Dolayısıyla şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizde özellikle onların mücadelesi sayesinde ve Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması sayesinde, yerli milli planlar sayesinde terörle mücadelede büyük başarı sağladık" ifadelerini kullandı.

"Şehit ailelerimizi üzecek, rencide edecek hiçbir adım atmayız"

Bakan Tunç, "Terörü içeride bitirme aşamasına geldik ve bitirdik. Şimdi birlik beraberliğimizi daha da güçlendirerek terörsüz bir Türkiye'yi inşa edeceğiz inşallah. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Devlet Bahçeli'nin ekim ayındaki grup konuşmasından sonra Cumhurbaşkanımızın koyduğu irade sonrasında ülkemizde yeni bir dönem başladı. Artık terörün her türlüsünün tarihe karıştığı bir döneme adım atıyoruz inşallah. Bundan sonraki süreçte de burada milletimiz müsterih olsun. Şehit ailelerimizi üzecek, rencide edecek hiçbir adım atmayız" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu aktaran Tunç, şunları söyledi:
"Her şey hukuk çerçevesi içerisinde yürümeye devam eder. Dolayısıyla bu süreçte özellikle milletimizi rahatsız edecek herhangi bir çalışma söz konusu olamaz. Birileri birtakım beyanatlar vererek suyu bulandırmaya çalışabilir ama milletimiz bunlara itibar etmeyecek. Burada hukuk devletinin bir pazarlık yapması söz konusu olamaz. Burada bizim tüm hedefimiz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle etnik kökeni ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe ülkemizi Türkiye Yüzyılı'nda dünyanın en güçlü ülkesi yapmaktır. Dış tehditlere karşı daha dayanıklı yapmak. Kalkınmasıyla milletimizin refahını daha da güçlendirmek. 40 yıldan bu yana o harcadığımız paralar, manevi kayıplarımız en önemlisi ama maddi kayıp olarak da o trilyonlarca liralar eğer teröre harcanmasaydı, bugün bu ülkenin refahına, kalkınmasına harcayabilseydik bugün Türkiye dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olacaktı. Son 22 yılda bu mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde de ülkemizi terörsüz bir Türkiye'ye kavuşturarak Türkiye Yüzyılı'nın temellerini sağlam bir şekilde atmış olacağız."

İftarda vatandaşların taleplerini de dinleyen Bakan Tunç, programın ardından ilçeden ayrıldı.

blank
blank
blank
blank
blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.