blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BİRUS projesine Riyad’da yoğun ilgi

BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki BİRUS projesi Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Uğraş Mukavelesinin (COP16) Riyad’da düzenlenen toplantısında tanıtıldı.
Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Çaba Kontratı Taraflar Konferansı (COP16), bu yıl Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’da gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletlerin (BM) Çölleşme ile Uğraş Mukavelesine taraf ülkelerin iştirakiyle gerçekleştirilen tertipte Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Mutabakatı kapsamında desteklenen projesi de tanıtıldı.
BİRUS proje ekibinden Bartın Orman Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu tarafından yapılan sunumda “İklim Değişikliğine Ahenk Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” başlıklı proje kapsamındaki çalışmalar aktarıldı. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Uğraş Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ile birlikte Türkiye’den geniş iştirakin olduğu toplantılarda proje kapsamında uygulamalar ilgiyle takip edildi.
Prof. Dr. Ateşoğlu, iklim değişikliğinin bugün global manada karşı karşıya olunan en büyük çevresel problemlerden biri olduğunu söz ederek, BARÜ’nün Bartın Valiliği Vilayet Özel Yönetimi ve Bartın Belediyesinin paydaşı olduğu projeyle örnek uygulamaları hayata geçirdiğinin altını çizdi.
İklim değişikliğine ahenk ve dayanımda mahallî seviyede atılan adımların temel kıymette olduğunu da kaydeden Ateşoğlu, “Bartın özelinde gerçekleştirilen çalışmalar iklim değişikliğine ahenk ve dayanım noktasında ulusal gayelere katkı sunmaktadır. Disiplinler ortası bir çalışma prensibiyle akıllı sistemler kullanılarak ilerleyen uygulamalar değişen iklim kaidelerine adaptasyon için bedelli bir vizyon sunuyor. Bu çerçevede iş birliği içerisinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Ateşoğlu, program kapsamında iştirakçilerin sorularını da cevaplayarak mühendislik, şehircilik, peyzaj, turizm ve sanayi başta olmak üzere farklı disiplinlerde ilerleyen aktiviteler hakkında bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sahnede evlilik teklifi

Bartın’da bir genç, pop sanatkarı Güliz Ayla konserinde sahneye çıkarak, binlerce kişinin gözü önünde kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. "Evet" karşılığı alan genç, sanatçı ile birlikte müzik söyledi.
Bartın’da düzenlenen Çilek Şenliği renkli ve enteresan imgelere sahne oluyor. Şenliğin ikinci gününde çilekli pasta müsabakası düzenlendi. Heyet üyeleri, birbirinden hoş 19 pasta ortasından en güzelini seçmekte zorlandı. Birinciye 5 bin TL mükafatın verildiği yarışın kazananı Bartın ve çilek temalı yaş pastayı hazırlayan Ekin Aytekin oldu.
Yarışmanın akabinde ise halk oyunları şovları sergilendi. DJ performanslarının da yer aldığı ikinci günün finalinde ise pop sanatkarı Güliz Ayla, sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde, sanatçı binlerce kişiyi coşturdu.

Sanatçıdan kendisine enteresan benzetme
Pop sanatkarı Güliz Ayla, sahnede yaptığı kısa konuşmada çileğe benzemek istediğini lakin giydiği yeşil kıyafet nedeniyle olgunlaşmamış çileğe benzediğini söyledi. Sanatçı, "Burada olmaktan çok memnunum. Ben de çileğe benzemek istedim, olmadı. Yeşil kaldım biraz. Olmamış, tatlı değil mi? Daha tam olmamış, yani mevsiminde değil" dedi.
Sahneye çıkan bir hayranı ise kara kalem çalışması ile çizdiği resmi ünlü sanatkara verdi. Kız arkadaşı ile birlikte sahneye çıkan bir genç ise, sahnede arkadaşına evlenme teklifinde bulundu. Diz çökerek, kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunan genç, "evet" yanıtı alması üzerine alandakiler tarafından alkışlandı. Ünlü sanatçı ise, teklifin akabinde "ve sizi karı koca ilan ediyorum" diye espri yaparak, çifti kutladı. Gençlerin sevinç ve heyecanına ortak olan sanatçı, bir müziğini da onlarla birlikte seslendirdi.

Programda sanatkara 1 sepet Bartın çileği armağan edildi.
Festivalin ikinci günü aktiflikleri sanatkarın verdiği konserin akabinde sona erdi

Bizi sosyal medyadan takip edin