‘Biorezonans yöntemi ile sigarayı kısa sürede bırakmak mümkün’

Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Sigaranın dünyada milyonlarca insanın sıhhatini tehdit eden kıymetli bir bağımlılık kaynağı olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, "Sigara bırakma süreci, ekseriyetle şiddetli bir seyahat olarak kabul edilir. Lakin son yıllarda gelişen biorezonans terapisi, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için tesirli bir tahlil sunuyor. Biorezonans metoduyla sigara bırakma, kısa müddetli seanslarla ve sıfır mahrumluk hissiyle sağlanabiliyor" dedi.
VM Medical Park Samsun Hastanesi İç Hastalıkları (Dâhiliye) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, biorezonans tedavisi ile sigara bırakma hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Biorezonans terapisinin, sigara bırakma sürecini çok daha kolay ve gerilimsiz hale getiren bir tedavi formülü olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Doğan, "Tek bir seansta sigara bırakılabilirken, bazen ikinci bir seans dayanak olarak gerekebilir. Bu terapi sonrasında, sigaraya karşı isteksizlik, kokusuna karşı ise tahammülsüzlük gelişir. Şahıslar, sigara içmenin ziyanlı tesirlerinden ve bağımlılığından kurtulurken, mahrumluk ve tekrar başlama üzere zorluklarla karşılaşmazlar. Sıhhat sıkıntıları yaşıyorsanız yahut etrafınızdan daima ihtarlar alıyorsanız, sigara bırakma vaktiniz gelmiştir. Kendinize bir bırakma tarihi belirleyin ve bu tarihe sadık kalın. Terapi için randevu alarak, kararlı bir halde sigarayı bırakmak için adım atın" halinde konuştu.

"Terapiye hazırlık"
Biorezonans terapisi öncesinde, sigara içmeye devam edilmesi gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Doğan, "Terapiye başlamadan evvel, günlük sigara ölçünüzü azaltmanız gerekmez. Seansa gelirken kullandığınız sigara markasından iki paket sigara getirmek yararlı olacaktır. Ayrıyeten, seans öncesinde çok kahve tüketmekten kaçınılmalı ve bol ölçüde su içilmelidir. Bu, tedavinin aktifliğini artıracaktır" açıklamasında bulundu.

"Seans süreci"
Biorezonans terapisi sırasında son içilen iki sigara izmaritinin klinikte uygun bir alanda içilerek, küçük bir cam şişeye yerleştirildiğini lisana getiren Dr. Öğr. Üyesi Doğan, "Bu izmarit, aygıtta kullanılarak terapiye başlanır. Bedene elektrotlar yerleştirilir ve frekanslar iletilerek, sigara bağımlılığı ve duyarsızlaştırma terapisi uygulanır. Seansın sonunda toksinlerin atılması için gerekli programlar devreye girer. Ayrıyeten, iştah artışını engelleyen programlarla kilo alımının önüne geçilir" dedi.

"Sigara bağımlılığına karşı azalma görülür"
Seans sonunda bedende sigara bağımlılığına karşı önemli bir azalma görülebileceğini dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Doğan, "Toksinlerin atılmasını sağlamak için özel bir su hazırlanır ve seans sonrasında bir hafta boyunca bu sudan tüketilmesi tavsiye edilir. Bu süreç, toksinlerin bedenden atılmasına yardımcı olur ve bulantı, yorgunluk üzere yan tesirler görülebilir. Bu durumun önüne geçmek için bol su tüketilmesi önemlidir" tabirlerini kullandı.

"Kilo alımını engellemek için özel destekler tercih edilebilir"
Biorezonans terapisi sırasında iştah artışı üzere tesirler görülmediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Doğan, "Ancak sigara bırakma sürecinde kilo alımını engellemek için özel destekler kullanılabilir. Bu hususta diyet önerilmez fakat bitkisel desteklerle bu süreç desteklenebilir" dedi.

"Terapi sonrası kâfi ölçüde su içilmeli"
Biorezonans terapisi sonrası kâfi ölçüde su içilmesini öneren Dr. Öğr. Üyesi Doğan, "Eksik vitaminler için gerekli destekler kullanılabilir. Ayrıyeten, sarı kantaron çayı ya da tabletleri de destekleyici bir seçenek olabilir. Sigara bırakma terapisinin akabinde bedende gevşeme ve dinlenme hali görülebilir. Bu süreçte, bol su içmek ve dinlenmek kıymetlidir. Ayrıyeten, yapılan terapi ile toksinlerin atılımı hızlanır ve beden daha sağlıklı bir hale gelir. Kilo alımı önlenir ve ruh hali istikrara girer" diye konuştu.

"Sigara içilen ortamlardan uzak durulmalı"
Terapi sonrasında birinci hafta boyunca sigara içilen yerlerden ve ortamlardan uzak durulmasının değerli olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Doğan, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Ayrıca, sigara içmeyi hatırlatan kişi ve durumlardan kaçınılması yararlıdır. Birinci haftadan sonra kendinizi daha enerjik ve sağlıklı hissedeceksiniz."

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: “Ruhsatsız yapıları yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz”

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Şubat, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fırtına Vadisi üzerinde toplamda 174 ruhsatsız yapının tespit edildiğini lisana getirerek "Vatandaşlarımızın bir kısmı kendileri birinci yıkmayı tercih ettiler. Bir kısmını da biz yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" dedi.
Rize Valiliği dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, Pokut Yaylası, Huser Yaylası, Avusor Yaylası, Kavrun Yaylası üzere turizm ile ön plana çıkmış yaylaların yol güzergahı da olan Fırtına Vadisi’nde ruhsatsız konaklama tesislerine karşı harekete geçti. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Defterdarlık ve Vilayet Özel İdaresi’nin ortak yürüttüğü çalışmalarla tespit edilen ruhsatsız işletmelerin belirlenmesinin akabinde turizm işletme evrakı olmayan ve kayıt dışı faaliyet gösteren tesisler tek tek mühürlenmeye başladı. Tebligat gönderilen işletmelerden bir kısmı kendi bungalovunu kendisi kaldırırken bir kısmı ise Rize Vilayet Özel Yönetimi eli ile kaldırılmaya başlandı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ardeşen ilçesi ile Çamlıhemşin ilçesi üzerinde bulunan Fırına Vadisi üzerinde ruhsatsız yahut turizm işletme dokümanı olmayan, kayıtsız toplamda 174 yapı tespit edildiğini ve süratlice bu yapılar hakkında süreç başlatıldığını lisana getirdi. Baydaş "Ruhsatsız, turizm işletme evrakı olmayan ve Kültür Turizm Bakanlığı’na bağlı olmayan, bulunduğu yerde de ruhsatı olmayan yapılarla ilgili geçtiğimiz yazdan beri bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmayı bu sene yaz dönemi öncesi tamamlayacağımızı tabir etmiştik. Bu onun adımlarıdır. 174 tane yapımızı Fırtına Vadisi üzerinde tespit ettik. Hem yol hem de dere sınırı üzerine gelen yapılar. Bu yapılara bildirimde bulunduk. Vatandaşlarımızın bir kısmı kendileri birinci yıkmayı tercih ettiler. Bir kısmını da biz yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Kültür Turizm bize kendisine kaydı ve tescil olmayan, turizm işletme evrakı olmayan ancak turizm faaliyeti yürüten tesisleri bildirdi. Bunları da geçtiğimiz hafta mühürledik" dedi.
Fırtına Vadisi’nin taviz ve geri vitesi kaldırmayacak kadar pahalı oluğuna vurgu yapan Baydaş "Bu alan taviz göstermeyeceğiz yahut geri adım atmayacağımız bir alandır. Geçtiğimiz günlerde belediyemiz, emniyet, jandarmanın, elektrik yönetimimiz, ilgili bütün ünitelerin iştirakiyle uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Burada adım adım yapacaklarımız var. Evvela elektrik bağlıysa elektriklerini keseceğiz. Ondan sonra bir formda kolay işletme olarak vergi levhası aldıysa, konut olarak elektrik bağlattıysa bunların tespitini yaptık ve bunlarla ilgili süreç gerçekleştireceğiz. Bunu yapacağız ki vergilendirilen ve Kültür Turizm Bakanlığı’na kaydı olan, bu işi yasal tabanda yapan kuruluşları koruyalım. Bu işi yasal yerde yapanları koruyabilmek için burada ki kayıtsız, turizm işletme evrakı olmayan ve ruhsatsız yapıları sistemden çıkarmamız lazım. Vatandaşlarımızın da hemşerilerimizin de bu alanda bize dayanak olduklarını görüyoruz. Bungalov işletmecisi arkadaşlarımız bir dernek kurdular, o derler istişareli yürütüyoruz" formunda konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.