BEUN’da ulusal kan bağışı seferberliği başlıyor - Karabük Haber Postası
beunda ulusal kan bagisi seferberligi basliyor VxufkmvC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da ulusal kan bağışı seferberliği başlıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ulusal Kan Bağışı Seferberliği kapsamında BEUN’un tüm yerleşkelerinde gerçekleştirilecek olan “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyasının bilgilendirme toplantısına katıldı.

Kan bağışı kampanyası öncesi gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kan bağışının toplumsal açıdan hayati bir ehemmiyete sahip olduğunu vurgulayarak şu sözleri lisana getirdi:

“Kan, acil değil daima bir gereksinimdir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bu mevzuda her vakit farkındalık oluşturmayı vazife biliyoruz. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanya ile yalnızca hayat kurtarmıyor, tıpkı vakitte tabiata da katkı sağlıyoruz. Bir ünite kan, üç can demektir; bir ünite kan, üç fidan demektir. Tüm öğrencilerimizi, akademik ve idari çalışanımızı ve vatandaşlarımızı bu manalı seferberliğe katılmaya davet ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. Özölçer, ayrıca Ekim ayı boyunca sürecek olan kan bağışı öncesinde hem bağışçılara hem de kampanyaya katkı sunacak tüm akademik ve idari işçi ile öğrencilere şimdiden teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Her üniteden 101 ünite kan bağışı maksadıyla başlatılan kampanya Ekim ayı boyunca sürecek. Kampanya kapsamında kan bağışında bulunan herkese powerbank ikram edilecek, ayrıyeten bağışçılar ismine tabiata üç fidan dikilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin