blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’da akciğer kanserinin tanı ve tedavi sürecinde yenilikçi yaklaşımlar ele alındı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesi ve Türk Toraks Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi Mart Ayı Bilimsel Toplantısı", Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in iştirakiyle gerçekleştirildi.
İbni Sina Kampüsü Tıp Fakültesi Doç. Dr. Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen aktifliğe; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Türk Toraks Derneği Şube Lideri Prof. Dr. Mertol Gökçe, akademisyenler, uzmanlar ve öğrenciler katıldı. Aktifliğin açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, konuşmasının başında Batı Karadeniz’in Sıhhat Üssü Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bölgesinde göz dolduran BEUN’un sıhhat alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ulusal ve milletlerarası toplulukta değer arz eden bir pozisyonda olduğunu belirtti.
Rektör Prof. Dr. Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mesken sahipliğinde gerçekleşen Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi Mart Ayı Bilimsel Toplantısı’nın hayli değer arz ettiğini belirterek, "Bugün burada çok bedelli bilim insanlarımızla bir ortaya gelerek, kentimizin kıymetli sıhhat sıkıntılarından biri olan akciğer kanserinin tedavi ve tahlil süreciyle ilgili yenilikçi yaklaşımları paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Kentimiz başta kömür madenciliği üzere farklı etmenlerden ötürü oluşabilecek teneffüs yolu hastalıklarına bağlı vefat oranlarında, ne yazık ki üst sıralarda yer almaktadır. Bilhassa akciğer kanserinin kentimizde yaygın görülen hastalıklardan biri olması nedeniyle Üniversitemiz bu alanda 3. basamak referans merkezi olarak kritik bir rol üstlenmektedir. Bundan ötürü bizler, bölgemizde yüksek risk oluşturan hastalıklar için alanında donanımlı bilim insanlarımızla hastaların hayat kalitesini artırmak için son gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu gelişmeler ışığında hastalarımıza yanlışsız ve tesirli tedavi sistemleri sunarak onların nitelikli sıhhat hizmetleri almaları için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin akciğer kanserinin tedavi sürecinde kıymetli bir referans merkezi olarak rol üstlendiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Özölçer, "Torasik Onkoloji Kurulları ve multidisipliner yaklaşımlar sayesinde, hastalarımıza en yeni ve kapsamlı tedavi hizmetini sunuyoruz. Bu kapsamda bugün düzenlenen aktiflikte, hastalığın teşhis ve tedavi sürecinde yapay zekâ üzere uygulamaların sunacağı katkıların pahalandırılacak olması epey değerlidir. Bizler, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, sıhhat alanındaki gelişmelere her daim kararlılıkla katkıda bulunmayı, toplum sıhhatine dair değerli çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz. Bu niyetlerle Üniversitemiz konut sahipliğinde düzenlenen aktifliğe katkı ve iştirak sağlayan herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.
Açılış konuşmasının akabinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, konuşmacılara teşekkür evraklarını takdim etti. Evrak takdiminin akabinde hatıra fotoğrafı çekildi. Açılış merasiminin son bulmasının ardından, moderatörlüğünü BEUN Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Meltem Tor’un, oturum başkanlığını ise Prof. Dr. Tor ve Cerrahi Tıp Bilimleri Kısmı öğretim üyesi Prof. Dr. Mertol Gökçe’nin yaptığı toplantıda, akciğer kanserinin yeni TNM sınıflandırılması ve torasik onkolojide yapay zekâ uygulamaları üzere bahisler ele alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde iki programa daha “TYÇ” logosu

Kastamonu Üniversitesi’nde iki program daha "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi" logosu aldı.
Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı iki program daha, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu mezuniyet evraklarında kullanma hakkı kazandı. Geçtiğimiz günlerde 50’nci Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantısında alınan kararla Kastamonu Üniversitesi’nin kalite odaklı eğitim anlayışını yansıtan iki program daha milletlerarası seviyede tanınma imkanına kavuştu.
TYÇ logosu kullanma hakkı kazanan programlar ortasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden bünyesinde Milletlerarası Ticaret ve Lojistik ile Bağlantı Fakültesi’nin Gazetecilik lisans programları yer alıyor. Kelam konusu programlar, mezuniyet dokümanlarında TYÇ logosunu kullanarak memleketler arası seviyede tanınma fırsatı elde etmiş olup, mezunlarına daha geniş meslek ve eğitim imkanları sunacak.
Geçtiğimiz aylarda TYÇ logosu alan Spor Bilimleri, Fen Fakültesi, Turizm Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kısımlarıyla birlikte 2025 yılının birinci altı ayında TYÇ logosu kullanma hakkına sahip olan program sayısı 10’a yükseldi.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarası alanda tanınırlığını artırmayı ve öğrencilerin global ölçekte rekabetçi alanında uzman nitelikli bireyler olarak yetişmesini amaçladıklarını belirterek, bunun için de eğitim kalitesini her geçen yıl artırdıklarını kaydetti.
Rektör Topal, TYÇ logosunun, mezunların diplomalarına milletlerarası geçerlilik kazandırarak eğitim ve meslek hayatlarına katkı sağlayacağını söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin