Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Senato Toplantısı, öğrenci temsilcilerinin de iştirakiyle Devrek Yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Senato Toplantısı, BEUN öğrenci temsilcilerinin de iştirakiyle Devrek Yerleşkesinde geniş bir iştirakle gerçekleştirildi. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmalarla ilgili genel değerlendirmelerin ele alındığı toplantıda BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yönetimsel faaliyet ve gelişmelerle ilgili olarak genel bir sunum gerçekleştirdi. Mevcut çalışmalar ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili fikir alışverişinin, kıymetlendirme tartışmalarının gerçekleştirildiği Senato Toplantısında bilhassa YÖKAK Ziyareti, 2025 Bahar Şenlikleri ve yaklaşan mezuniyet merasimleri ile ilgili yeni durum ve yapılması gerekenler ayrıntılı bir biçimde ele alındı. Toplantıda ayrıyeten BEUN Senato Üyesi Öğrencileri; Doğukan Kilcioğlu, Murtaza Zülfikar Kıcıman ve Elif Işık Özsoy da yer aldı. Böylelikle Senato Toplantısı’nda öğrenci temsilcilerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilebilecek hareketler de irdelendi.
Senato Toplantısı sonrasında kıymetlendirme konuşması gerçekleştiren BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “BEUN olarak hep Üniversite idaresiyle öğrencilerimiz ortasında sıkı bağlar kurarak öğretim faaliyetlerimizi ulusal ve memleketler arası standartları gözeterek ilerletmek, geliştirmek istiyoruz. Bu gayeyle her Senato Toplantımızda gerçekleştirdiğimiz üzere öğrenci temsilcilerimizle bir ortaya gelerek onların talep ve beklentileri doğrultusunda atabileceğimiz adımları birlikte kıymetlendiriyoruz. Bugün Senato toplantımızı Devrek Yerleşkemizde gerçekleştirerek hem meslek yüksekokullarımız ve burada tahsil gören öğrencilerimizle bir ortaya gelmek hem de Üniversitemiz içindeki akademik ve idari çalışanımızın birbirleriyle olan bağlarını güçlendirmek dileğindeyiz. Bu minvalde aldığımız kararla da bundan sonra her Senato Toplantımızı farklı bir yerleşkemizde gerçekleştirerek öğretim faaliyetlerimizi en faal ve bütüncül perspektifle geliştirmeyi hedefliyoruz. Bugünse özellikle YÖKAK Ziyareti, Bahar Şenlikleri ve yaklaşan 2025 Mezuniyet Törenlerimiz ile ilgili olarak son gelişmeleri değerlendirdik. Öğrencilerimiz için tüm bu sürecin yararlı, hoş ve eğlenceli geçebilmesi için gerekli önlemleri aldık. Son derece yararlı ve verimli geçen toplantımızın başta değerli BEUN öğrencileri olmak üzere tüm akademik ve idari işçimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.
Devrek Yerleşkesinde gerçekleşen BEUN Senato Toplantısı, toplantı sonunda BEUN Rektörü Prof. Dr. Özölçer’in Devrek Yerleşkesi bünyesinde faaliyet gösteren ünitelerle ilgili bilgi almasının akabinde son buldu.


BEUN senato toplantısı Devrek Kampüsünde gerçekleştirildi
KARÇEL emekçilerine toplu sözleşme ziyareti
Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, KARÇEL çalışanlarını ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde başarıyla imzalanan 2026-2027 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette işçilerle bir araya gelen sendika yöneticileri, sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emekçilerin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, imzalanan sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren önemli kazanımlar içerdiğini ifade etti.
KARÇEL emekçileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, işçilerin talep ve görüşleri de dinlenirken, sendika yönetimi her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Ziyaret sonunda, 2026-2027 Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm KARÇEL çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

