ZONGULDAK BEÜ Tıp Fakültesi’nde başhekimlik, öğretim üyeleri ve görevlileri, hemşire ve öğrencilerin katılımı ile “Organ Bağışı ve Beyin Ölümü” konulu konferans gerçekleştirildi. Prof.Dr. Hilal Ayoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Dilek Okyay tarafından gerçekleştirilen konferansta organ bağışının öneminden söz edildi. Konferansta Prof. Dr. Hilal Ayoğlu konuşmasında, “Ülkemizde 03-09 Kasım tarihleri arası “Organ Bağışı Haftası’’ olarak belirlenmiştir. Kişinin hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesi organ bağışı olarak adlandırılmaktadır.18 yaşını doldurmuş, mümeyyiz kişiler iki tanık önünde beyan sonrası organlarının bir kısmını ya da tamamını bağışlayabilirler. Ülkemizde organ bağışçı sayısı maalesef son derece azdır. Birçok hasta bağışlanmış bir organ beklerken ölmektedir. Bu hafta kapsamında amaç farkındalık yaratarak organ bağışçı sayısını artırmaktır.” dedi. Konferans sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Toplantı sonunda Müd. Yrd. Asiye Öztürk eşliğinde bağış formları dolduruldu.


BEÜ’den “Organ Bağışı Bir Yaşam Bağışıdır” konulu konferans
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


