Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ederek Lider Bahattin Arı ve idaresine yeni devirde muvaffakiyet dileğinde bulundu.
Ziyarette konuşan Rektör Özölçer, “Telefonlarımız size açık, işin doğrusu neyse karşılık veririm, neyse söylerim. Eleştirileceğimiz yerlerde de eleştirebilirsiniz. Yanılgısız insan yoktur. Siz misyonumuzu hoş yapıyorsunuz, ben sizlere teşekkür ediyorum. Bizi yönlendirebilirsiniz. Üniversitemiz için sizlerin de takviyesi olur. Benim göremediğim pek çok şeyi siz görüyorsunuzdur. Dayanak olursanız seviniriz, size elimizden geldiğince her türlü takviye olmak isteriz. Münasebetlerimiz, kapımız her zaman açık” dedi.
KGD Başkanı Bahattin Arı ise nazik ziyaretlerinden ötürü Rektör Özölçer’e teşekkür ederek, “Gazeteciler ve üniversite ortasındaki bağı daha da güçlendirmek istiyoruz. Üniversite ile projeler üretmek ve kentin gelişimine katkılar sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda adımlar atacağız. Üniversitemizin kent için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Bu şuurla ortak çalışmalara imza atmaya hazırız. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ederiz” tabirlerini kullandı.
Ziyarette gazeteciler de hazır bulundu.


BEÜ Rektörü Özölçer’den Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne ziyaret
Kuzyaka’da “Kartopu Yem Karpuzu” denemesi
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’nun Kuzyaka Köyü’nde açıkta sebze yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret etti.
Ziyarete İl Müdürü Yasin Önder, Şube Müdürü Hüseyin Emre Erol ve teknik personel katıldı. Heyet, “Hasbahçem” işletmesinde üretim yapan Nihat Gökçe ve ailesiyle bir araya geldi.
Ziyaret kapsamında üreticiye bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tarımsal verimliliğin artırılması ve sağlıklı üretim süreçleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.
İLDE İLK KEZ DENENECEK ÜRÜN: “KARTOPU YEM KARPUZU”
Program kapsamında, Karabük’te ilk kez denenecek olan “Kartopu Yem Karpuzu” yetiştiriciliği için hazırlanan deneme parseli de incelendi.
Ekim öncesi yapılan kontrollerde alanın durumu değerlendirilerek üretim sürecine ilişkin teknik gözlemler paylaşıldı.
“BEREKETLİ SEZON” TEMENNİSİ
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki üreticilere başarılar dileyerek, tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Müdürlükten yapılan değerlendirmede, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulunuldu.

