Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde belediyenin hayvan toplama aracında çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken araç tamamen kullanılamaz hale geldi.
Olay saat 15.00 sıralarında Kozlu ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi Tavşan Sokak üzerinde yaşandı. İhbar üzerine sokağa gelen Kozlu Belediyesi hayvan toplama ekibinin kullandığı 67 AAL 676 plakalı Fiat marka hafif ticari aracın motor aksamında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın aracın üst tarafında bulunan ormanlık alana sıçrayarak büyüdü.
Yangını fark eden sürücü aracı yol kenarına park ederek uzaklaşarak itfaiyeyi aradı. Yangını gören mahalle sakinleri de 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yangını bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, zabıta, AFAD, doğalgaz firması, polis ve orman işletme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile araç ve ormanda yangın söndürme çalışması yaptı. Ekiplerin müdahalesi ele birlikte söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmaları yapıldı.
Olayda bir ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Kozlu İtfaiyesinde stajyer olarak bulunan Karabük Üniversitesi öğrencisi kadın itfaiyeciler de çalışmalarda yer aldı. Yangını görünce itfaiyeyi aradığını anlatan 14 yaşındaki Ali Seyit Dökmeci, “Baktım araba yanıyor. İtfaiyeyi aradım. Otlardan da rüzgardan dolayı ormana gitti. Daha sonra arabada patlamalar oldu. Ben de burada çalışanlara su dağıttım. Hortum çekmelerine yardım ettim” diye konuştu.
Araç tamamen kullanılamaz hale gelirken ormanlık alanda hasar meydana geldi. Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Fatih Durukan da olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti.


Belediyenin hayvan toplama aracında çıkan yangın ormanlık alana sıçradı
D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

