Trabzon’da belediye otobüs sürücüsü otobüste kalp krizi geçirerek kötüleşen yolcuyu otobüsle hastaneye yetiştirdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi işçilerinden otobüs sürücüsü Orhan Sağlam, dün sabah Trabzon-Of seferini yaparken yolda kötüleşen yaşlı yolcuyu ambulansı beklemeksizin Sürmene Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.
Ortalamanın biraz üzerinde sürat yaparak yolcuya hastaneye yetiştirdiğini belirten Sağlam, “Sabah saatlerinde Of seferini yapmak üzere Trabzon Kıyı peronundan kalkış yaptım. Sürmene’de son durakta yolcu indirip aldığım esnada gözüm aynaya takıldı. Bir yolcu ön tarafa yanlışsız geliyordu bana bir şey söyleyeceğini zannedip hareket etmedim. Daha sonra bana rahatsızlanan bir yolcunun olduğunu söyledi. Yanımdaki arkadaşa çabucak 112 arayalım gerekli müdahaleyi yaptıralım dedim. Arkadaş telefonla konuşurken öbür bir yolcumuz kalp krizinden şüphelendiğini söyledi. Ben de ambulansın gelmesini beklemeden karşıt taraftan giriş yaparak Sürmene Devlet Hastanesi’ne ulaşarak hastayı sağlıkçılara teslim ettik. O sırada otomobilimiz yolcu doluydu. Daha evvel de bununla ilgili durumlar yaşanmıştı. Çoklukla sürücü arkadaşlarımız bu mevzuda ellerinden gelen hassasiyeti gösteriyorlar. Vatandaşın rahatsızlandığı yer ile hastane ortası yaklaşık 15 dakikalık ara idi. Ortalamanın üzerinde biraz sürat yaparak 5 dakika üzere kısa mühlet içerisinde hastayı hastaneye yetiştirdik” dedi.
Öte yandan otobüste kötüleşen 60 yaşındaki yolcu Mehmet Keleş’in kalp kriz geçirdiği ve hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.


Belediye otobüs şoföründen hayat kurtaran sefer
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

