Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Belediye otobüs şoföründen hayat kurtaran sefer

Trabzon’da belediye otobüs sürücüsü otobüste kalp krizi geçirerek kötüleşen yolcuyu otobüsle hastaneye yetiştirdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi işçilerinden otobüs sürücüsü Orhan Sağlam, dün sabah Trabzon-Of seferini yaparken yolda kötüleşen yaşlı yolcuyu ambulansı beklemeksizin Sürmene Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.
Ortalamanın biraz üzerinde sürat yaparak yolcuya hastaneye yetiştirdiğini belirten Sağlam, "Sabah saatlerinde Of seferini yapmak üzere Trabzon Kıyı peronundan kalkış yaptım. Sürmene’de son durakta yolcu indirip aldığım esnada gözüm aynaya takıldı. Bir yolcu ön tarafa yanlışsız geliyordu bana bir şey söyleyeceğini zannedip hareket etmedim. Daha sonra bana rahatsızlanan bir yolcunun olduğunu söyledi. Yanımdaki arkadaşa çabucak 112 arayalım gerekli müdahaleyi yaptıralım dedim. Arkadaş telefonla konuşurken öbür bir yolcumuz kalp krizinden şüphelendiğini söyledi. Ben de ambulansın gelmesini beklemeden karşıt taraftan giriş yaparak Sürmene Devlet Hastanesi’ne ulaşarak hastayı sağlıkçılara teslim ettik. O sırada otomobilimiz yolcu doluydu. Daha evvel de bununla ilgili durumlar yaşanmıştı. Çoklukla sürücü arkadaşlarımız bu mevzuda ellerinden gelen hassasiyeti gösteriyorlar. Vatandaşın rahatsızlandığı yer ile hastane ortası yaklaşık 15 dakikalık ara idi. Ortalamanın üzerinde biraz sürat yaparak 5 dakika üzere kısa mühlet içerisinde hastayı hastaneye yetiştirdik" dedi.
Öte yandan otobüste kötüleşen 60 yaşındaki yolcu Mehmet Keleş’in kalp kriz geçirdiği ve hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’da istiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konferansı düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın’ın konuşmacı olduğu "104. Yılında İstiklal Marşı ve Ulusal Şair Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konferans, iştirakçilerin büyük beğenisini topladı.
Farabi Yerleşkesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Eğtimi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, Senato Üyeleri, akademisyenler, idari işçi ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen hürmet duruşunun akabinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Melike Bolat’ın şefliği ve Çok Sesli Korosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının akabinde ise "104. Yılında İstiklal Marşı ve Ulusal Şair Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konuşmasını yapmak üzere Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Eğitimi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın kürsüye davet edildi.
Prof. Dr. Oğuzhan Aydın kelamlarına İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümü münasebetiyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde tertip edilen konferansta olmaktan memnunluk duyduğunu belirterek başladı. Prof. Dr. Aydın, Millî Çaba periyodunda Mehmet Âkif Ersoy’un Türk milletinin azmi, kararlılığı ve gayretini ele alarak derin irfanıyla ortaya koyduğu İstiklal Marşı’nın eşsiz bir abide olduğunu lisana getirdi. Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, Ulusal Şair Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı süreci çeşitli anılar üzerinden anlatırken bilhassa dönemin Millî Eğitim Bakanı ve Âkif’in yakın arkadaşı olan Hamdullah Suphi Tanrıöver’in İstiklal Marşı’nın meclise sunulmasında ve Gazi Mecliste bunun ilan edilme sürecinin hayli kıymetli olduğunu lisana getirdi. İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı üzerinden de ayrıntılı bilgiler aktaran Prof. Dr. Aydın; tarihin çeşitli periyotlarında ve özellikle Ulusal Çaba devrinde aktif rol oynayan Nene Hatun, Seyit Onbaşı ve Kara Fatma üzere kahramanların üstün çabasının de İstiklal Marşı’nın yazılmasında Âkif’in hislerini derinden etkileyen ögeler olduğuna dikkat çekti.
İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy’u çeşitli anılar ve kıssalar üzerinden, bilhassa Türk edebiyatının müstesna şiirleri üzerinden dinleyicilere aktaran Prof. Dr. Aydın, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde düzenlenen aktiflik münasebetiyle başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile programda emeği geçen ve programa iştirak sağlayan herkese teşekkür ederek kelamlarını tamamladı.
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Oğuzhan Aydın’a teşekkür evrakı takdiminde bulundu. Teşekkür evrakının takdim edilmesinin akabinde aktiflik, günün anısına binaen öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.